У Луцьку не працюватиме 30 молочних точок

У Луцьку не працюватиме 30 молочних точок
фото ілюстративне, джерело: LiveJournal

У Луцьку хотіли дозволити торгувати молоком на території міста виробникам без посередників.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету 1 серпня.

«Наразі є прохання голови Волинської облдержадміністрації, аби розглянути це питання. Сьогодні розкажуть про особливості торгівлі молоком на території міста. Якщо врахувати інтереси комплексу, а не однієї людини, то, можливо, питання вирішиться комплексно», - сказав секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

«На сьогодні на території міста Луцька працює більше 30 точок погодинної торгівлі молоком. Спонукало до розміщення цих точок те, що наразі на кожній точні працюють виробники, які реалізовують молоко напряму без посередників.

Це якісний продукт, який забезпечує мешканців міста дешевшим і якісним молоком. Поки не було жодного нарікання. Середня ціна за літр – 12 гривень, коли в маркетах – 22 гривні», - повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Юрченко.

За його словами, діяльність торгівлі молоком контролює Держспоживслужба.

Член виконавчого комітету Олександр Серватович запропонував кожному торговцю продавати молоко з холодильника, а не просто охолоджене.

Фермер Леонід Борейко розповів, що ветлікар раз на місяць перевіряє молоко.

«Ми маємо розуміти, що всіх наших фермерів не підтримаємо. Це крапля в морі. Але молоко – це продукт, який фактично є натуральним, там немає домішок, а другий момент – це ціна, яка дозволяє купувати цей продукт. Маємо пам’ятати, що у черзі за ним стоять пенсіонери та найменш захищені люди. Ми маємо підтримати це питання», - сказав Григорій Пустовіт.

Попри прохання Пустовіта підтримати пенсіонерів, які не можуть дозволити купити дорожче молоко, члени виконкому не підтримали питання. Одним з аргументів було те, що на «точках» торгують не лише молоком. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку Стир чистять від водоростей. ВІДЕО
Наступна новина Перевірка перевізників на Волині: кожне друге авто не відповідає вимогам
Останні новини
Схожі новини