У Луцьку попрощалися з 22-річним військовим, який загинув у Маріуполі

У Луцьку попрощалися з 22-річним військовим, який загинув у Маріуполі

У Луцьку провели в останню путь 22-річного військовослужбовця Віталія Шубу. Він загинув ще 16 березня у Маріуполі, але тіло вдалося знайти та ідентифікувати лише тепер. 

Панахида відбулася у четвер, 27 жовтня, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Віталій Шуба був призваний на строкову службу в Національну гвардію у 2019-ому році. За місяць підписав контракт, був снайпером. З початку повномасштабного вторгнення росії був у Маріуполі.

«Востаннє ми спілкувалися 2 березня. Він подзвонив попрощатися, казав, що не знає, чи звідти вийде. Просив передати мамі, що любить її. Після цього зв’язку вже не було», - пригадує друг Віталія Павло Алексюк.

«Про Маріуполь він розказував жахіття. Казав, найважче те, що сьогодні ти з товаришем обідаєш, смієшся, а завтра збираєш його останки по шматках», - додає чоловік.

Читати також: Попри хворобу сам пішов до війська: дружина загиблого волинянина розповіла про чоловіка-Героя

З березня рідні і друзі шукали Віталія, не покладаючи рук. Вони отримували суперечливу інформацію: в полоні, поранений, зниклий безвісти, загиблий… А днями стало відомо: тіло ідентифікували.

«Він був доброю, світлою людиною. Для нього не було поняття «безвихідна ситуація». Брав від життя все. Хотів подорожувати, заснувати свій бізнес, купити машину», - каже друг загиблого.

Віталія Шубу лучани проводжали, стоячи на колінах.

Читати також: На Любешівщині попрощалися з двома загиблими за Україну Героями. ФОТО

Фото Людмили Герасимюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Так звана «друга армія світу» – це всього лиш мильна бульбашка», – воїн волинської бригади
Наступна новина Спіймали волинянина, який незаконно нарубав дерев на території природно-заповідного фонду
Останні новини
Схожі новини