Що обіцяють кандидати? У Луцьку презентувати доступний аналіз програм. ІНФОГРАФІКА

Що обіцяють кандидати? У Луцьку презентувати доступний аналіз програм. ІНФОГРАФІКА

 Аналіз основних пунктів програм топ-10 кандидатів у президенти провела громадська організація «Центр ЮА». Проект втілили, щоб зробити програми доступнішими для пересічних виборців.

Результати цього аналізу у Луцьку презентувала регіональна представниця центру Марія Доманська у вівторок, 19 березня.

 Нагадаємо, раніше «Центр ЮА» розробив онлайн тест, за допомогою якого кожен може порівняти свої погляди із програмою десяти найрейтинговіших кандидатів. А також в принципі зрозуміти, за які напрямки державної політики відповідає президент.

«Часто нам кажуть, що дуже багато людей навіть не мають позиції з важливих напрямків державної політики. Виборець за допомогою цього тесту як мінімум питає себе: яку ж я маю позицію щодо цього?», - пояснила Доманська.

 Загалом у тесті та в аналітиці експерти центру проаналізувати 22 напрямки державної політики, до яких дотичний президент. Їх об'єднали у кілька груп.

«Два найважливіші напрямки - це оборонна та міжнародна політика відповідно до соціологічних досліджень»,- відзначила Марія Доманська.

Зокрема в «оборонці» йдеться про питання деокупації Криму та частини Донецької і Луганської областей, розвиток оборонної сфери.

Міжнародна політика стосується передусім відносин із ЄС, США, НАТО та Росією. Детально дізнатися про позиції кандидатів щодо обронки та зовнішньої політики можна у двох статтях експертів «Центру»: 

Хто ти на міжнародній арені?

У пошуках втраченої цілісності: національна безпека та оборона у програмах кандидатів

Також експерти проаналізували позиції, до яких президент має стосунок через можливість вносити законопроекти, ветувати закони та ініціювати референдуми.

Йдеться про політику децентралізації, антикорупційну політику, інформаційну політику та свободу слова, гендерної політики, питань мови та культури, екологічної, освітньої політики, охорони здоров'я, питань ринку землі, пенсійної реформи, свободи підприємництва та енергетичної політики (див. інфографіку нижче).  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі бійці привезли 10 нагород з всеукраїнських змагань з джиу-джитсу. ФОТО
Наступна новина Новенькі тролейбуси луцького заводу їздитимуть у Сумах
Останні новини
Схожі новини