У Луцьку просять встановити пільговий проїзд лише для учнів до 14 років

У Луцьку просять встановити пільговий проїзд лише для учнів до 14 років
фото ілюстративне, джерело: Львів — місто натхнення

Підприємство «Санрайз» у Луцьку просить врегулювати пільговий проїзд для дітей шкільного віку та студентів до 18 років.

Про це стало відомо 5 липня під час комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами депутата міськради Андрія Козюри, 16 травня комітет прийняв рішення встановити 2 гривні на проїзд за наявності студентського або учнівського квитка.

Проте між водіями та пасажирами виник конфлікт, бо водії вимагають відповідні документи, а пасажири до 18 років відмовляються їх надавати.

Читати також: У Луцьку водій взяв зі школярки повну вартість квитка за проїзд

Тому на комісії запропонували повернутися до пільгового проїзду дітей до 14 років.

«Створено прецендент між перевізником і пасажирами. Складно працювати водієві, який має відповідати за безпеку руху, а тут, розумієте, йому псують настрій.

Через відсутність належного відшкодування за пільгові проїзди наше підприємство звернулося до виконкому, щоб якось вирішити цю проблему. Відсутня дисципліна у пасажирів. Якщо ти студент, то маєш показати посвідчення.

Ще одне проблема полягає в тому, що є літній період, коли у дітей канікули. Чому ми маємо в цей час забезпечувати пільгове перевезення?» - виступив директор товариства з обмеженою відповідальністю «Санрайз» Юрій Девіцький.

Депутат міськради Костянтин Петрочук запевнив, що пільговий проїзд варто забезпечити лише за наявності учнівського квитка та лише для учнів луцьких шкіл.

Депутат Луцькради Микола Яручик розповів, що нещодавно проводили опитування про те, що лучани хочуть від перевізників. Його результати незабаром оприлюднять. Тому він запропонував не приймати рішення наразі, а вивчити детально цю проблему.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олександр Савченко зустрівся з Садовим
Наступна новина Заяву Рачкова про поновлення на посаді суд залишив без руху. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини