У Луцьку розпочали опалювальний сезон. Житловим будинкам тепла поки не дадуть

У Луцьку розпочали опалювальний сезон. Житловим будинкам тепла поки не дадуть
Фото ілюстративне

У Луцьку уже 7 жовтня обіцяють подати тепло у лікувальні заклади, будинок маляти та пологовий будинок. Із житловими будинками поки почекають.

Таке рішення прийняли у Луцькій міській раді у відповідь на звернення керівників згаданих закладів, повідомив у Facedook перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Він розповів, зазвичай опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура опускається нижче 8 градусів протягом трьох діб.

«Станом на сьогодні ми вже маємо такий показник у Луцьку – середня добова температура за останніх три доби становить менше шести градусів», – інформує посадовець.

За його словами, незабаром синоптики прогнозують потепління – орієнтовно за два дні температура має стрімко зрости.

«Тому було прийнято рішення почати подачу теплоносія вже сьогодні лише у лікувальні заклади міста, будинок маляти та пологовий будинок, у відповідь на звернення керівників. А щодо обігріву житлових кварталів – вмикати опалення перед потеплінням недоцільно. Адже опалення квартир при різкому потеплінні дасть значно гірший ефект для самопочуття людей, ніж пониження температури», – стверджує Григорій Недопад.

Наразі, пише він, за словами виконувача обов’язків керівника ДКП «Луцьктепло» Івана Скорупського, підприємство готове до початку опалювального сезону. У дев’яти котельнях підготовчі роботи перебувають на стадії завершення. А отже, запевняє, теплом Луцьк буде забезпечено одразу після відповідного розпорядження.

«Традиційно частина лучан хочуть, щоб тепло увімкнули вже, однак інші мешканці міста, зацікавлені в економії на опаленні, звертаються із проханнями не поспішати з початком опалювального сезону», – додав заступник міського голови.

Нагадаємо, у Володимир-Волинському територіально-медичному об’єднанні 4 жовтня розпочали опалювальний сезон.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Бурштинову осінь» з'їхалися кулінари, флористи і швачки з усієї Волині
Наступна новина Героїв УПА, Червоноармійський чи Черешневий? У Луцьку – плутанина із перейменуванням вулиць
Останні новини
Схожі новини