У Луцьку - скандал через расистську рекламу

У Луцьку - скандал через расистську рекламу

Луцький PR-менеджер Антон Бугайчук розкритикував маркетологів, які створювали рекламні листівки для компанії «Світ матраців».

Про це Антон Бугайчук написав на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Йдеться про рекламну листівку, розміщену у маршрутці.

«Не знаю, хто «креативить» для компанії «Світ матраців», але така реклама – це расистське дно», – написав автор. 

У коментарі «Першому» Антон пояснив, чому вважає таку рекламу расистською.

«У ній закладена дискримінація за кольором шкіри. Така дискримінація забронена в тому числі в Україні. Дискримінація в тому, що на банері очевидний натяк на те, що жінка нібито «чорна». Люди із темнішим кольором шкіри проти того, щоб їх так називали. Це треба поважати», – сказав піарник. 

Думки користувачів розділилися: одні підтримали позицію автора, інші заявили, що нічого поганого в такій рекламі не бачать.

«Так, трохи не політкоректно... в штатах би вже точно на когось в суд подали», – написав Дмитрий Лопатин.

«Не бачу нічого расистського в рекламі матрасів. Таке враження, що не можна вживати слово «чорні» чи слово «білі» це звичайні слова в нашому щоденному словниковому запасі. До чого тут расизм?!» – обурилася Юлія Шкарлатюк

«Та норм все, в чому проблема) давайте забороним чорний і білий колір!) ні расизму серед кольорів», – написав Сергій Ващук.

«Мені чомусь здається, що ці всі люди «креативщики» з цих компаній відвідували тренінги, де вчать «краще хай про вас говорять погано, ніж взагалі не говорять» і свідомо таку фігню роблять. Може це їхній єдиний шанс потрапити у ЗМІ під заголовками «Компанія X осоромилась расистською рекламою» і вони вирішили не втрачати його», – зазначила Ірина Баран.

«А якби там була біла жінка що посміхається на всі 32, це був би расизм? Чи расизм це тільки коли згадується чорний колір? В США перед чорношкірими боржок, в Франції, Великобританії, Іспанії, Португалії та інших колоніальних країн. Ми чорношкірих не гнобили. Це нас всі гнобили», – прокоментував Тарас Мельник

Зазначимо, «Світ матраців» раніше звинувачували у сексистській рекламі. У січні цього року рекламу із зображенням дівчини з відвертим декольте розмістили на стіні магазину «Світ матраців». На банері дівчина у національному українському одязі рекламувала матраци реплікою «У ліжку ми кращі». Фахівчиня з гендерної рівності Богдана Стельмах тоді заявила, що маркетологи порівняли жінку і матрац, як об’єкти для задоволення чоловіка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Краса храму на Волині у дні перших морозів. ВІДЕО
Наступна новина На Волині жінка народила у темному під'їзді
Останні новини
Схожі новини