У Луцьку відкрилась виставка картин тренера зі змішаних єдиноборств. ФОТО

У Луцьку відкрилась виставка картин тренера зі змішаних єдиноборств. ФОТО
Артур Столярук

Дворазовий чемпіон України з універсального бою, тренер з ММА у клубі «Легіон» Артур Столярук влаштував у Луцьку виставку картин.

Відкриття відбулося 19 липня у розважальному центрі «Промінь».

Це вже друга персональна виставка Артура Столярука, вона має назву «Labirintolizm: Небо і Земля». Митець розповів, що малює, скільки себе пам’ятає. Він відвідував художню школу, а згодом навчався у Львівському державному коледжі декоративно-ужиткового мистецтва та Академії друкарства.

За словами Артура, його картини – результат життєвого досвіду: восьми років навчання та постійного дослідження мистецької культури.

«Така філософія моя, що мистецтво і культура має іти разом із фізичною підготовкою. Це в деякій мірі моя медитація, адже коли я малюю, то заспокоююсь, думаю, аналізую. Завжди малювання відбувається ввечері, можна обдумати весь день, проаналізувати, плани побудувати. В середньому кожна з робіт малюється місяць, починаючи від виникнення ідеї. Ідея виникає, я нею певний час живу, обдумую, потім відбувається робота з ескізами і тоді виходить, що виходить», – ділиться юнак.

Тематика картин залежить від того, що Артур переживає. Наприклад, одна з робіт виникла через сум за горами. Виконані картини акриловими фарбами. Усі – у вигляді лабіринтів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Навіть досвідчені спортсмени, заходячи у клітку, відчувають страх», - боєць ММА Артур Столярук

«Лабіринт – це символ життя. Лабіринт, в якому ми живемо і постійно шукаємо шлях. В моїх лабіринтах безліч входів і безліч виходів, тут ніколи не можна зайти в глухий кут, тут завжди є вихід. Це кожен наш вибір, який вибір ми зробимо, такий буде найкращий», – розповідає Артур Столярук.

Жодна з картин не має назви. Це для того, аби «асоціація у глядача була чистою», аби «графіка була, як музика і не нав’язувала думок». Жодної своєї роботи художник не продавав, цьогоріч хоче зробити це вперше, щоб за виручені кошти втілити задум, над яким працює вже близько року: облаштування інсталяції розміром з кімнату у вигляді лабіринту, щоб люди могли відчути себе його частиною.

Найдорожчу картину Артур оцінює у 200 доларів.

«Специфічні картини. У них дуже багато праці вкладено. Все чітко, чіткі лінії. А це значить, що майстер знає, що він робить», – розповів лучанин Юрій, син якого відвідує тренування з ММА Артура.

До слова, художник має досвід створення муралів. Він намалював два стінописи у Вінниці та один у Володимирі-Волинському.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Одне з найкращих комерційних приміщень Луцька в очікуванні нового орендаря. ВІДЕО
Наступна новина Луцькі зоозахисники влаштували пікет під міською радою. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини