У Луцьку відтанцювали «Осінній бал-2019»

У Луцьку відтанцювали «Осінній бал-2019»
«Осінній бал 2019»

Грають скрипалі. Сотні глядачів очікують на початок вечора. Прожектори вже готові засвітити сцену. Камери напоготові. «Осінній бал 2019» розпочинається…

***

Звучать фанфари. Ось настала вирішальна мить: ведучі королева Анна та король Данило оголошують про початок королівського «Осіннього балу 2019» за участі дітей та молоді з інвалідністю. Їм зашилося зробити один крок, до якого вони йшли два місяці.

Помітно, як вони нервують і ніяковіють перед такою кількістю гостей та камер. Але вони роблять крок вперед – і з усмішкою презентують цей вечір. 

Читати також: До виходу на паркет готові. У Луцьку провели генеральну репетицію «Осіннього балу 2019»

Цього року 137 людей з інвалідністю взяли участь у заході, який відбувся 22 листопада в «Аdrenalin City». Діти дивували глядачів вишуканими вбраннями, неймовірним виконанням вальсу, менуету, полонезу, танго.

Їхніми партнерами стали журналісти, активісти, депутати: Іван Мирка, Юлія Вусенко, Алла Надточій, Анна Мовяк, Микола Собуцький, Іванка Рудишин, Лариса Жаловага, Катерина Курбанова, Олександр Пиза тощо.

Також присутні були люди, які найбільше підтримують особливих учасників. Це їхні батьки. 

Більше як сотня глядачів з подивом і умішками стежили за юними танцівниками, адже за два місяці дітки різного віку змогли засвоїти такі складні танці. У дійстві брали участь діти з аутизмом, синдромом Дауна. 

Звичайно, не всі діти з інвалідністю змогли взяти участь у танцях, хтось взяв на себе роль глядача і насолоджувався виступом. Але з усмішкою дивилися на дійство, і, можливо, вже наступного року юних танцівників стане більше. 

На жаль пересування дітей на візочках в «Аdrenalin City» є проблематичним, оскільки культурно-розважальний центр без урахування інклюзії. Подія відбувалася на другому поверсі, тому батьки потребували допомоги від інших людей, щоб завезти туди свою дитину. 

Автор тексту Катерина Браницька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Наші в Голлівуді. Чесний відгук про новий український фільм
Наступна новина Напад на родину голови Підгайцівської громади. Зв'язали скотчем, побили, забрали гроші
Останні новини
Схожі новини