У Луцьку відзначили кращих театралів. ФОТО

У Луцьку відзначили кращих театралів. ФОТО

У Луцьку у Всесвітній день театру, який відзначають 27 березня, нагородили кращих робітників театральної галузі. 

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко завітав на урочистості до двох волинський театральних колективів – Волинського обласного академічного театру ляльок та Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

«Я буваю у театрі часто. Не буду лукавити, в основному під час виконання посадових обов`язків. Однак, це одні з найбільш очікуваних заходів на посаді голови облдержадміністрації. Я розповідав Президенту України Петру Порошенку, що культурна галузь на Волині найкраща! І це не лише ваша професійна майстерність. Це вкладена душа та любов. Ваша професія дуже складна, але для тих, хто має іскорку таланту – це життя. Хочу вам побажати досягнень, любові від вдячних глядачів, визнання і особистого щастя», – зазначив Савченко.

Окрім голови обласної державної адміністрації до привітань долучилися представники місцевих органів самоврядування – міської та обласної рад, а також керівник Волинської обласної організації професійної спілки працівників культури України Ярослав Корнилюк. У своєму виступі він зауважив, що завдяки чіткій позиції обласної адміністрації Волинь не втрачає заклади культури, як це масово відбувається в інших областях.

«Міністр культури України проінформував нас, що за 2018 рік в Україні закрито понад півтори тисячі закладів культури. Волинь це минуло. Збережені всі заклади культури, всі забезпечені робочими місцями, вчасно виплачуються заробітні плати. Повірте, це не в кожній області така ситуація. », – зазначив Ярослав Корнилюк.

Тож за плідну творчу працю, високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток і популяризацію театрального мистецтва та з нагод Міжнародного дня театру нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації артистку-ляльковода, провідного майстра сцени Волинського академічного обласного театру ляльок Олену Бондарук та артистів драми Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Ігоря Зінчука, Анатолія Романюка та Олександра Якимчука.

Також оголошено подяку голови обласної державної адміністрації артистці Волинського академічного обласного театру ляльок Оксані Нижник та артистам драми Волинського академічного обласного українського музично драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Ларисі Пивачук та В`ячеславу Погудіну.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку буде новий театр
Наступна новина СБУ заявляє про «потужну активізацію» спецслужб РФ в інформпросторі України
Останні новини
Схожі новини