У Луцьку - виставка картин «Мотанка»

У Луцьку - виставка картин «Мотанка»

31 травня у рамках відкриття нового культурного центру PassageInterdit у Луцьку відбудеться виставка картин художниці Марти Пітчук «Мотанка».

Лялька-мотанка – прадавній український оберіг, символ зв’язку між поколіннями. У картинах показане поєднання минулого з існуючим, утворюючи в цілому фантасмагорійний образ. Нежива лялька попередніх століть перетікає у сьогодення і зливається в одне ціле з реально існуючою жінкою з плоті і крові. Жива мотанка уже не предмет, а особистість зі своїм характером, думками і поглядами, вона втілення минулого, що ожило.

Проект «Мотанка», молодої художниці Марти Пітчук – це своєрідний зв'язок поколінь. Оберіг ляльки-мотанки накладається на сучасні жіночі образи. Кожна картина – жива, зі своїм характером та настроєм. На полотнах передана динаміка, вітер, непокірність, що є висвітленням характеру зображуваної жінки. Кожен образ вольовий, гордий, заглиблений у себе.

Усі картини написані на чорному фоні задля надання їм більшого контрасту і динамічності. Техніка на висвітлення зображення запозичена з темперного іконопису.

На полотнах передана динаміка, вітер, непокірність, що є висвітленням характеру зображуваної жінки. Кожен образ вольовий, гордий, заглиблений у себе.

Рух мазків циклічно закручує полотно з метою акцентування основних елементів.

Художниця родом з Івано-Франківська. У 2014 році закінчила монументально-декоративний живопис у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ, а у 2015 році здобула фах художника-ілюстратора в Українській академії друкарства у Львові.

У Луцьку експозицію «Мотанка» представлять вперше.

Відкриття виставки – 10:00.

Адреса: м. Луцьк, вул. Набережна, 42, культурний центр PassageInterdit.

Вхід – вільний. Подивитися на унікальні роботи молодої мисткині можна буде до 8 червня.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У одній з луцьких маршруток водій виганяв дітей та не хотів віддавати решту
Наступна новина «З сюрпризом»: волинянин купив хліб із курячим крилом всередині
Останні новини
Схожі новини