У Луцьку влаштували експозицію трофеїв, привезених з фронту

У Луцьку влаштували експозицію трофеїв, привезених з фронту

Волонтери проєкту «Військова пошта» організували у Луцьку виставку воєнних трофеїв.

Знаходяться експонати в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Серед речей є зокрема сухпайки армії рф, ящик з-під патронів, двері вертольота, тубуси від ракет, гільзи від «зенітки», шолом загиблого російського солдата, набої, кришки від реактивної системи залпового вогню, частини від «Урагану», «Граду», «Смерчу».

Всі докази війни подарували солдати, для яких волонтери «Військової пошти» привозили допомогу.

«Люди можуть прийти сюди й зрозуміти, що саме ці штуки зараз прилітають на голови наших хлопців. Це потрібно показувати людям, бо вони звикають до війни й підтримка захисників згасає, як це було у 2015 році. Після активної фази АТО почалась прострація, якийсь провал. Зараз ситуація повторюється. Тож варто нагадати, що якщо в нас тут не гепає, це не значить, що війна закінчилась», – розповів один зі співзасновників проєкту «Військова пошта» Павло Цапюк.

З його слів, зараз не можна просто жити своїм життям і надіятися, що хтось за нас все зробить.

«Час показує, що кожен маленький внесок важливий. Кожна гривня, кожна річ, принесена волонтерам, допомагає зібрати цілий бус допомоги й відправити на фронт те, чого воїнам не достатньо для виконання їхніх завдань або щоб покращити їхні умови перебування», – додав волонтер.

Побачити все це можна протягом найближчого тижня. Далі деякі експонати заберуть люди, які допомагали викупити бус для волонтерів, деякі залишаться у музеї військової техніки, один буде виставлений на аукціон від Музею Корсаків. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прикордонники попередили про перебої у роботі пунктів пропуску
Наступна новина Наймасовіший обстріл України: загинули 11 людей, 87 - постраждали
Останні новини
Схожі новини