У Луцьку волонтери організували збір грошей на FPV-дрони

У Луцьку волонтери організували збір грошей на FPV-дрони

Волонтер і засновник «Військової пошти» Павло Цапюк збирає гроші на сотню FPV-дронів для військовослужбовців з сотої бригади територіальної оборони Волині.

Чоловік розповів Суспільному, що безпілотники-камікадзе нині активно використовуються по всій лінії фронту, тому кожної поїздки закуповує і везе їх волинським бійцям.

«Зараз, фактично, найбільша війна дронів в світовій історії починається вже, розкручується і FPV–дрони, які є абревіатурою «first person view», тобто, вигляд від першої персони. Він дає можливість навчитись ним користуватись в досить короткі терміни», – каже волонтер.

Військовий 100-ї бригади Юрій – оператор квадрокоптерів. Каже: на передовій спочатку працював на звичайних «мавіках», тепер – перекваліфікувався на дрони-камікадзе, якими здійснив понад півсотні бойових вильотів.

Юрій надягає окуляри й бачить усе, що знімає камера дрона. Так само працює на передовій.

Зі слів Павла Цапюка, завдяки цьому збору волонтери вже доставили бійцям 30 FPV-дронів.

Під час фестивалю «Дух незламних», що відбувся у Рокинях, на них зібрали чверть мільйона гривень. А це – два десятки квадрокоптерів. Крім апаратів, постійно потрібні й люди, які ними керуватимуть.

Невдовзі, говорить волонтер, він планує відкрити у Луцьку школу для операторів дронів. Після навчання на тренажерах і практичних курсів кращим учням запропонують доєднатися до підрозділу аеророзвідки 100-ї бригади тероборони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У школах на Волині бракує вчителів
Наступна новина Луцькі студенти виготовили понад дві тонни мазей і чаїв для воїнів
Останні новини
Схожі новини