У Луцьку врятували двох лебедів, які могли замерзнути

У Луцьку врятували двох лебедів, які могли замерзнути

На Теремнівських ставках небайдужі лучани врятували лебедя, який лапами примерз до криги.

Про це – у сюжеті 12 каналу.

Минуло уже близько місяця, як тут оселився молодий лебідь. Ним опікувався лучанин Анатолій Ліпша: раніше підгодовував, а з настанням заморозків забив на сполох, що птах замерзне.

«Собаки роздеруть. Тут моржі купаються, то вода є. А там вода замерзне і все. У звіринці сказали: якщо ви його зловите, ми його заберемо», – розповів Анатолій Ліпша.

Небайдужий чоловік викликав ДСНС-ників. Вони врятували птаха і відвезли його в зоопарк. 

«У нього лапки примерзли до криги, він не міг сам вибратися. Наші водолази у спеціальному спорядженні зайшли у воду і визволили лебедя з цієї крижаної пастки», – каже начальник водолазно-рятувального відділення Луцька Андрій Левчук.

Рятувати пернатих водолазам доводиться вкрай рідко, утім того дня їхньої допомоги потребував ще один птах.

«Річка Омелянівка (це там, де Кічкарівка). Там також піймали лебедя. За ним ми трошки поганялися, бо втікав від нас. Думаю, у глибині душі вони нам щиро вдячні, хоч і бояться», – вважає Андрій Левчук.

Спеціалісти кажуть, що з лебедем усе гаразд, щоправда, від стресу піднялася температура. З'ясували, що це дівчинка, і їй півтора роки.

До загального стада у зоопарку лебідка поки приєднатися не може, адже на неї чекають медичні процедури.  Ветеринар каже, що весною вона шукатиме собі пару. А потім разом зі своїм обранцем полетить гніздитися.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди вже повірили у свої сили». Ukraїner зняв сюжет про село біля Луцька
Наступна новина «Це не інтеграція, це окупація». Білоруси вийшли на протест проти приєднання до Росії
Останні новини
Схожі новини