У Луцьку знайшли нове джерело смороду. «Луцькводоканал» каже, що це – просто аварія

У Луцьку знайшли нове джерело смороду. «Луцькводоканал» каже, що це – просто аварія

На вулиці Мамсурова у Луцьку виявили переповнений каналізаційний колектор, через який витікали відходи та йшов неприємний запах.

Про це розповів журналіст Сергій Шараєвський. Увечері в понеділок, 12 серпня, він розмістив відео цього місця у фейсбуці.

«Слава Богу, що є небайдужі люди, які готові вчергове вказати на проблеми екології в місті. Нам показали каналізаційний люк, з якого через верх витікають відходи. Окрім цього, за словами очевидця, сюди часом заїжджають автомобілі і просто сюди ж само виливають відходи. До того ж навколо розміщене стихійне сміттєзвалище», – написав він.

Цей каналізаційний люк розташований неподалік іншого – так званого санкціонованої точки зливу нечистот. Така точка існує в Луцьку для зливу рідких відходів з промислових підприємств та вигрібних ям.

Що кажуть у Луцькводоканалі?

Директор КП «Луцькводоканал» каже, що цей люк і каналізація, яка до нього підведена – не в їхньому користуванні. Це приватна територія і мережі – надані в користування підприємству, яке тут розташоване.

«Це – звичайна аварійна ситуація, таких у нас на день по 10-12. Таке буває, коли вчасно не почистять колектор, тоді він забивається і відходи течуть через верх. На жаль, про ситуацію повідомили не в диспетчерську, а виклали відео в фейсбуці. Проте ми прочитали і негайно зреагували. Вранці перевіряли підприємство, і вони вже прочистили каналізацію», – розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Керівник водоканалу просить надалі лучан сповіщати про подібні ситуації у диспетчерську службу за номером 0332 25 55 55.

Віктор Гуменюк каже, що навряд чи можливий несанкціонований злив нечистот у цей люк, адже до нього складний доїзд.

Що кажуть «ковбасники»?

Каналізаційний люк, який виявили лучани, знаходиться у користуванні компанії «Дмитрук», що є виробником ковбас.

Виробничі потужності разом із каналізаційною мережею компанія «Дмитрук» взяла в оренду. Раніше тут розміщувались кобасні цехи ТМ «Линник».

«Оскільки ми взяли підприємство в оренду, то нам знадобилось трішки більше часу, аби ознайомитись з системою тамтешніх мереж. Вони були нам незнайомі, проте це не завадило нам виявити існуючі там проблеми: час від часу в наші колодязі скидається мотлох, сміття, металобрухт місцевими недобросовісними мешканцями (а скоріше всього безхатченками), що спричиняє засмічення труб. На даний момент проблема усунена, колодязі і труби прочищені, місцю лиш варто дати час просохнути», – прокоментувала прессекретарка компанії «Дмитрук» Катерина Пекна.

На підприємстві наголошують: коли брали його в оренду, про каналізаційні мережі їх ніхто не повідомляв і на баланс не передавали. 

У компанії запевняють, що надалі будуть ретельніше стежити за цим каналізаційним люком і за всією мережею. Уже замовили бульдозер для розчистки чагарників і провели прочищення каналізаційних колодязів. Крім того, просять звернутися до місцевих мешканців із проханням не захаращувати територію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виступить Джамала
Наступна новина Ірина Пасічник презентувала нову осінню колекцію від Андре Тана
Останні новини
Схожі новини