Луцьк передав у Балаклію обладнання для відновлення водопостачання

Луцьк передав у Балаклію обладнання для відновлення водопостачання

Луцьк допоможе Балаклії, надавши обладнання для відновлення водопостачання та каналізаціі від КП «Луцькводоканал».

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Звільнене від окупантів місто Балаклія під час окупації зазнало страшних руйнувань. Із 30 тисяч населення там лишилася приблизно половина жителів, яких позбавили найнеобхіднішого: води, каналізаціі, електрики.

Окупанти зруйнували головну каналізаційно-насосну станцію, яка забезпечувала збір і перекачування стоків на очисні споруди. І тільки її відновлення може забезпечити постійну подачу води і відкачування стічних вод.

Тому військова адміністрація Балаклії та місцевий водоканал звернулася до водоканалів України за допомогою в пошуку обладнання відповідного типу, розміру і характеристик.

«КП «Луцькводоканал», маючи в наявності та в резерві обладнання такого типу, одразу відгукнулося на запит. Тому наразі ми передаємо Балаклії насосне обладнання у користування для відновлення роботи ГКНС, щоб люди отримали налагоджене водопостачання та каналізацію і могли повертатися до своїх домівок», – повідомляє Поліщук.

Також підприємство надасть Балаклії матеріальну допомогу розхідними матеріалами та комплектуючими для виконання робіт у системі водопостачання і водовідведення. Наразі стан міста настільки скрутний, що ані обладнання, ні комплектуючих там знайти неможливо.

Читайте також: У Луцьку під час онлайн-марафону збиратимуть гроші, щоб зігріти захисників


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 12 воїнів волинської бригади отримали посмертно звання Героя України
Наступна новина На Волині в «Укрзалізниці» вкрали піску на понад 350 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини