У Львові заборонили діяльність московського патріархату

У Львові заборонили діяльність московського патріархату
Фото з відкритих джерел

У Львові заборонили діяльність УПЦ МП та активної у минулому релігійної секти «догналітів».

Таке рішення прийняли депутати Львівської міської ради під час закритого засідання у четвер, 30 червня, повідомив депутат Юрій Ломага, – пише «Zaxid.Net».

Так, депутати ЛМР прийняли рішення заборонити на території Львівської міської територіальної громади діяльність УПЦ МП та релігійної секти «догналітів» як таких, що несуть загрозу національній безпеці України.

«Діяльність цих структур носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, а враховуючи факти, які відбулись на території Львівської міської територіальної громади, свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу, ми ухвалили відповідне рішення», – заявив депутат міськради Юрій Ломага.

До слова, раніше рішення про заборону УПЦ МП прийняла Львівська районна рада. Тоді ж представник Львівської ОВА Василь Дорош пояснював, що втілити в життя такі рішення органів місцевого самоврядування неможливо – для цього потрібен окремий закон.

Нагадаємо, ще на початку травня міський голова Конотопа Сумської області Артем Семеніхін заборонив діяльність у місті Української православної церкви московського патріархату.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський підписав закон про скасування «нульового» розмитнення
Наступна новина Росіяни втекли зі Зміїного. Кажуть, що це «жест доброї волі»
Останні новини
Схожі новини