У Любешівській ОТГ працюють над стратегією розвитку

У Любешівській ОТГ працюють над стратегією розвитку

У Любешівській об’єднаній територіальній громаді для того, щоб написати ключовий документ, який визначатиме напрямки та пріоритети розвитку ОТГ, у селищній раді створили робочу групу з підготовки проекту стратегії розвитку Любешівської селищної ради.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Нещодавно у Любешівській ОТГ відбулося перше засідання робочої групи. Для допомоги учасникам групи та проведення їх навчання  запросили радників Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петра Лавренюка та Катерину Степчук.

Представники Центру ознайомили присутніх із принципами стратегічного планування, привілеями та  складнощами,  які виникають в процесі розробки стратегії, підготовкою та організацією розробки стратегії.  Зокрема, найперше, що потрібно зробити - це вивчити громадську думку за допомогою анкетування. 

 Анкета міститиме запитання про економічні, демографічні, природні, географічні та соціальні показники ОТГ. 

«Стратегія розвитку – це дуже важливий документ, який визначатиме пріоритетні напрямки розвитку. А тому до його розробки необхідно залучити максимально можливе коло представників громади, бізнесу аби, врахувавши їхні пропозиції, думки, бачення, визначитися з пріоритетними напрямками розвитку нашої громади. Саме це дасть можливість  створити реальний і соціально прийнятний план розвитку громади і успішної реалізації в життя його пунктів», - зауважив голова Любешівської ОТГ Олег Кух. 

Радник з просторового планування Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Катерина Степчук розповіла, що позитивно вражена активною позицією голови ОТГ, який розуміє, що, у відповідності до Конституції України і місцевого самоврядування, питання розвитку громади покладене безпосередньо на місцеві ради та їх виконавчі комітети. Саме Олег Кух ухвалив рішеня провести анкетування 100 % жителів об’єднаної територіальної громади та представників бізнесу, як через ЗМІ (місцеву газету), Facebook, сайт громади, старост в відповідних округах, депутатів, ЦНАП, лікарню, школи тощо. 

«Оскільки умови життя в громади стосуються всіх і кожного, то і планування розвитку громади також повинно стосуватися всіх і кожного», - зауважила радник з просторового планування Волинського ЦРМС Катерина Степчук. 

Незабаром анкети для опитування з’являться на офіційному веб-сайті Любешівської селищної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Любешівській ОТГ обговорили, де взяти гроші на ремонт багатоквартирних будинків
Наступна новина Волинська ведуча поділилася фотографіями з відпочинку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини