У мережі розповсюдили фейк про аварію на Рівненський АЕС. Все, що відомо

У мережі розповсюдили фейк про аварію на Рівненський АЕС. Все, що відомо

Інформація, яка дезінформувала жителів Рівненщини та Волині про екологічне лихо 23-го вересня з’явилась на сайті мерії міста атомників та на сайті поліції.

Що за інформація?

Ось таке повідомлення, не перевіривши, поширили ряд ЗМІ:

“23 вересня в ході проведення планових антитерористичних навчань (в рамках вчення Rapid Trident-2020) на 3-му енергоблоці Рівненської АЕС відбулося короткочасне знеструмлення станції, в тому числі відмова резервних джерел електропостачання.

Це призвело до викиду радіоактивних речовин (може складати до 10% від викидів при аварії на Чорнобильській АЕС) в навколишнє середовище, в тому числі витоку теплоносія першого контуру реакторної установки в річку Стир. Стурбовані такою ситуацією, Варашская міська дума прийняла рішення про введення режиму надзвичайної ситуації по всій території району та проведенні добровільної евакуації жителів 30-кілометрової зони навколо АЕС”.

Що кажуть у поліції Рівненщини?

“Останню публікацію на нашому офіційному сайті про введення режиму надзвичайного стану у Вараші вважати такою, що не відповідає дійсності — на сайт здійснюється хакерська атака. Над проблемою вже працюють”, – каже речниця управління Марія Юстицька.

Що кажуть на РАЕС?

У зв’язку із поширенням в Інтернеті дезінформації стосовно нештатної ситуації на Рівненській АЕС та евакуації мешканців міста-супутника, повідомляємо, що станом на 12:30 енергоблоки №№1, 2, 3 РАЕС працюють в штатному режимі та енергоблок №4 з 6 вересня перебуває у середньому планово-попереджувальному ремонті.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Нагадаємо, 23 вересня сайт Нацполіції зламали хакери.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто з хворих на COVID-19 підлягає обов'язковій госпіталізації? Пояснення МОЗ
Наступна новина Обвинуваченому, який втік із залу суду в Луцьку, загрожує 10 років тюрми
Останні новини
Схожі новини