У Прилуцькому не знають, коли розпочнуть роздільний збір сміття

У Прилуцькому не знають, коли розпочнуть роздільний збір сміття
Валентин  Арчибасов

Маленькими кроками міста, села та селища Волині готуються до збору роздільного сміття. Як і Луцьк, село Прилуцьке вивозить його на полігон твердих побутових відходів у село Брище.

Керівник комунального підприємства «Громада-плюс» Олеся Охоча розповіла, що нині в громаді проводиться робота щодо зміни системи збору сміття.

«Аби зменшити навантаження на Брище, ми пропонуємо виділити контейнери під ПЕТ-пляшку та скло. По Прилуцьку для цього потрібно хоча б 5 контейнерів», – розповідає вона.

Проте посадовець додала, що невідомо коли саме розпочнеться роздільне сміття, адже все залежить від бюджету та бажання людей.

До слова, депутати сільської ради запропонували, аби час від часу по селах їздила машина та збирала скло, яке потім здавали б та навіть отримували за це гроші. Проте сільському голові Прилуцького Валентину  Арчибасову така ініціатива не сподобалась.

«Депутати вміють рахувати гроші, як їх потрібно зароблять, але вони не рахують, які затрати будуть іти. Ось депутат рахує, що за 17 копійок приймається пляшечка. Візьміть автомобіль, який на 100 кілометрів бере 37 літрів», – сказав Валентин Арчибасов.

Він додав, що на перших порах сільрада планує встановити контейнери для ПЕТ-пляшки та скла. Однак це зроблять, коли знайдуть гроші в бюджеті на їхню закупівлю.

«Я не кажу за метал, бо люди самі його десь здадуть, а папером вони стараються або хмиз підпалити, або в котлі чи грубці спалити. Проблема роздільного сміття – не тільки наша, бачу, вона є і в Луцьку. Це все не так швидко запрацює, бо не у всіх людей є свідомість, що це йде во благо», – пояснює голова.

Він згадує, що коли працював у комунальному господарстві на день винаймали машину, аби вивезти сміття. Але людей, які його здавали б, було мало, а вдень платили потрібно було десь півтори тисячі гривень.

«Це роздільне сміття – дуже хороша ідея. Але є у нас такі люди: йшов, пив пиво і лишив пляшку, хоч до магазину не так далеко», – зазначає Валентин Андрійович.

Натомість жителі Прилуцького запевнили «Перший», що якби в їхньому селі поставили контейнери для роздільного збору сміття, то вони з радістю викидали б його туди.

«Пронесеш до смітника й поставиш. Потрібно ж якісь контейнери облаштовувати, бо так воно все рівно в одне сміття йде», – діляться мешканці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Війни» по-прилуцькому: громада - за об'єднання з Луцьком, голова - проти

Текст – Іванна Соломанчук (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Адреналінові» фото турніру з дрег-рейсингу в Луцьку
Наступна новина «Руханки», естафети та запальна дискотека: як святкували День молоді в Рожищі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини