У Рожищі для переселенців облаштували гуртожиток

У Рожищі для переселенців облаштували гуртожиток

У місті Рожище на Волині розконсервували старий студентський гуртожиток. У будівлі навели лад та заселили туди 60 переселенців.

Про це розповів Суспільному директор Рожищенського ветеринарного коледжу Олександр Давидюк.

До цього будівля стояла пусткою п'ять років. Зі слів Олександра Давидюка, двоповерховий гуртожиток вирішили розконсервувати перед початком навчального року. До цього люди жили в іншому гуртожитку, де тепер заселилися студенти коледжу.

«Планували почати очну форму навчання, тому вирішили переселити людей в гуртожиток, який не використовували, а студенти жили в своїх кімнатах. Зробили косметичний ремонт своїми силами, при підтримці спонсорів», – каже директор.

Будівля гуртожитку, який розконсервували для проживання переселенців

У гуртожитку – 39 кімнат. Їх умеблювали благодійники, також привезли побутову техніку. У приміщенні для переселенців облаштували душову та дві кухні: у гуртожитку є вода та світло.

Як розповіла жителька з міста Лиман, що на Донеччині, Лідія Жарікова, переселенці теж допомагають облаштовувати та наводити лад у гуртожитку.

Лідія Жарікова

«Кухня, усі тут ладимо, якщо треба – зачекали. Чергуємо по черзі, з хлоркою миємо. Перемо за графіком. І поверх, ІІ поверх, по годинах. Перерва між пранням», – додала переселенка.

Одна із кімнат гуртожитку

Світлана Гусак з онуками приїхала з селища Велика Новосілка, що на Донеччині. Каже: півтора місяця родина провела. Речей з собою не привезли. З усім необхідним допомогли небайдужі.

Переселенка Світлана Гусак

«Нам дали у кімнату килим, трюмо. Столи ми самі зробили. Шафа в кімнаті вже була. Тумбочку теж принесли люди», – говорить жінка.

Щотижня в Рожищенській громаді реєструють до двох десятків тимчасово переміщених українців, розповіла начальниця місцевого відділу ЦНАП Людмила Пархомчук. Каже: зараз у громаді живе пів тисячі переселенців.

Читайте також: У волонтерському пункті в Луцьку для дітей переселенців закупили шкільну форму


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині трьом чоловікам оголосили підозру за ухиляння від призову
Наступна новина У Луцьку медики врятували чоловіка, у якого зупинилось серце
Останні новини
Схожі новини