У ще одному селі на Волині прихильники УПЦ МП будуть молитись в хаті

У ще одному селі на Волині прихильники УПЦ МП будуть молитись в хаті
Храм у селі Садів (фото: Волинська єпархія УПЦ МП)

У Волинській єпархії УПЦ МП запевняють, що церковна громада села Садів Луцького району «збереглася у повному складі» та продовжує богослужіння у церковній хаті. 

Про це 5 лютого повідомила прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП.

Загалом у селі, зі слів священика Володимира Мелеся, підписались за збереження юрисдикції УПЦ МП 117 чоловік. 

«Зі мною залишився староста громади, касир, всі люди, які завжди відвідували храм та утримували його», – заявив священик.

Так як храм Казанської ікони Божої Матері у селі перейшов до прихильників ПЦУ, парафіяни УПЦ МП планують проводити богослужіння у церковній хатині.

«Поки що планується служити у церковній хатинці, яка ще не захоплена, але оскільки цей будинок – на території храму, то громада планує перебратись в інше приміщення. Храм УПЦ час від часу відкривають прихильники ПЦУ, служать у ньому та знову закривають і опечатують», – пише прес-служба.

Нагадаємо, 2 лютого у Садові прихильники ПЦУ звернулись до настоятеля храму УПЦ МП з проханням віддати ключі від церкви. Священик відмовився віддавати людям ключі, стверджуючи, що не визнає Православну церкву України.

Як повідомляли очевидці, 24 січня за перехід у нову церкву на зборах проголосували 203 прихожани. «Проти» проголосували 20 осіб.

Садів – не перше село, де прихильники УПЦ МП планують проводити богослужіння у звичайних будинках. Раніше перша служба у сільській хаті відбулась у селі Нічогівка Маневицького району. 

Читати також: На Волині віряни МП, які моляться в хатині без світла і тепла, не просили приміщення в сільради


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують чоловіка, який зник 11 січня. ФОТО
Наступна новина Скільки волиняни боргують за комуналку
Останні новини
Схожі новини