У селі біля Луцька діти розмалювали зупинку

У селі біля Луцька діти розмалювали зупинку

Яскрава зупинка громадського транспорту на вулиці Паркова у селі Лище незабаром буде готова. Нині студенти технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету під керівництвом Віти Юфімюк та Наталії Станюк та учні Лищенського ліцею, малюнки яких стали прототипом ілюстрацій на стінах нового «артоб'єкту», завершують внутрішнє оздоблення та розпочали розмальовувати зовнішні стіни павільйону.

Про це повідомляє пресслужба Підгайцівської сільради.

Для студентів-дизайнерів, за словами їх наставників, це цікавий досвід, адже малювати акрилом на поверхнях таких розмірів доводиться не часто. Під час занять вони більше уваги приділяють комп’ютерному дизайну, а тут робота в інших умовах, іншими фарбами, у масштабі. Акрилові фарби – яскравіші, краще тримаються на поверхні.

Староста села Лище Олена Голубович розповіла, що після того, як малюнки будуть завершені, їх покриють лаком, щоб вони на довше збереглись та радували око мешканців та гостей села.

Студенти нанесли малюнки на стіни, збільшивши їх у масштабі, відтворили колористику та стиль юних художників, які теж взяли фарби до рук та промальовували елементи своїх персонажів, щоб додати малюнкам максимальної схожості з оригіналом.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько не втримався і теж зробив кілька мазків на малюнках та додав, що «казкова» зупинка зробить центр села ще привабливішим та веселішим.

«Я дякую адміністрації ЛДТУ, що відгукнулися на нашу пропозицію та влаштували своїм студентам корисну практику, а нашим дітям допомогли поділитися своїм талантом з односельцями. Сьогодні одна дівчинка розповіла, що дуже засмутилася, коли у перші дні не побачила своєї роботи на фасаді зупинки, але коли сьогодні її запросили, разом зі студентами, нанести ескіз малюнку на стіну, не могла приховати радості. Сподіваємося, погода дасть нам можливість завершити усі роботи на наступному тижні й ми матимемо ще одну гарну фотозону», - підсумував посадовець.

Читати також: Квіти, краєвиди, птахи. У Камінь-Каширському районі креативно розмалювали зупинку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Результат можливий лише тоді, коли є синергія», – керівниця Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ»
Наступна новина Усик хоче їхати в Крим з поясами
Останні новини
Схожі новини