У тіні знаходиться 40% української економіки – Рева

У тіні знаходиться 40% української економіки – Рева

Детінізація на сьогоднішньому етапі дасть грошей більше за економічне зростання.

Детінізація економіки в Україні на сьогоднішній день є більш важливим фактором для збільшення фонду оплати праці, ніж економічне зростання. Про це повідомив голова Міністерства соціальної політики Андрій Рева, передає  прес-служба відомства.

За словами Реви, приблизно 40% української економіки знаходиться в тіні, а тому стандартні для розвинених країн рецепти вирішення економічних проблем не дієві.

Рева також зазначив, що детінізація на сьогоднішньому етапі дасть грошей більше, ніж результати економічного зростання.

«Цей факт був доведений урядом у 2017 році. Весь фонд оплати праці у 2016 році становив 584 млрд грн, і Міністерством економічного розвитку прогнозувалося його зростання на 82 млрд. Але, Мінсоцполітики заявило про заниженість цієї цифри та спрогнозувало можливість зростання фонду на плюс 212 млрд.

По факту фонд оплати праці у 2017 році становив 796 млрд грн. При 2,5% економічного зростання ми отримали 212 млрд грн до бюджету – звідки ці гроші? Відповідь дуже проста – ці гроші прийшли з тіньової економіки, внаслідок підвищення мінімальної зарплати вдвічі», – пояснив міністр.

Рева зазначив, що з цього факту потрібно робити практичні висновки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Amazon Prime має більше 100 млн підписників
Наступна новина Двом лучанам, у яких не вийшло обікрасти квартиру, «світить» до 6 років в'язниці
Останні новини
Схожі новини