У центрі Луцька вуличні музиканти збирають гроші для військових. ВІДЕО

У центрі Луцька вуличні музиканти збирають гроші для військових. ВІДЕО

У центрі Луцька волонтери організували джем-сейшен: музикою і піснями збирають гроші на потреби Зройних сил України.

Про це розповіли у сюжеті 12 каналу

Один з музикантів – Микита. Він приїхав зі знищеного російськими окупантами міста-героя Волновахи.

«Мені у будинок влучили місяць тому. Я був у Волновасі. Зараз я тут… У Волновасі залишився дім, брат у мене у Дніпрі, батьки в Данії», – розповідає переселенець.

Щоправда, домом ті руїни назвати важко.

«Вікон нема, дірка у стіні. Їхали – гараж був відчиненим. Зараз мені фото скинули, там дірки від снарядів. «ДНР» на паркані написали. Ну нічого там нема, порожньо. Все», – каже Микита.

Нині, розказує чоловік, заробляє собі на життя, граючи на вулиці.

«Хочеться мені, щоб рівень виконання вуличної музики став рівня виконання музики на сцені. Я на зароблені гроші їм, заощаджую, хочу купити хорошу гітару», – ділиться Микита.

Сьогодні він грав безплатно – аби допомогти Збройним силам України. 

Відтепер щоденно о 14:00 на цій локації гратимуть і співатимуть українські пісні. Виняток: негода або ж повітряна тривога.

Організували такий музичний простір волонтери штабу «Ангар».

«Ми вирішили зробити такий музичний простір, таку імпровізовану джем-сцену, де може виступати кожен охочий. Грати на будь-якому інструменті. У нас є із собою і барабани, і гітари, й піаніно. Одне правило: тільки не російською!» – волонтер Мирослав Кіруєв.

Волонтер каже, що охочих поспівати й пограти, аби допомогти Збройним силам України, безліч. До того ж, кожен перехожий може взяти до рук мікрофон.

Нагадаємо, що нещодавно завершився аукціон з продажу «золота», яке спортсмен-паралімпієць Сергій Ємельянов виборов на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Він вирішив продати його задля допомоги Збройним Силам України. Вдалося зібрати близько мільйона гривень на техніку та амуніцію воїнам.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Батько та син з Луцька разом захищають країну в теробороні ЗСУ
Наступна новина Євросоюз запроваджує безкоштовний роумінг для українських біженців
Останні новини
Схожі новини