У Волиньраді готують звернення до Зеленського щодо «ганебної поведінки» Погуляйка

У Волиньраді готують звернення до Зеленського щодо «ганебної поведінки» Погуляйка

Сьогодні, 15 грудня, на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією депутати розглянули  звернення щодо «ганебної поведінки» голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка

Його підписали депутати обласної ради Орест Маховський (фракція "За Майбутнє"), Олександр Пирожик (фракція "Свобода")  та Сергій Котюк (фракція "Батьківщина"), – інформує облрада.

Нагадаємо, голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко відмовився звітуватися про рік роботи на сесії Волиньради. Тож депутати визнали його роботу незадовільною.  Відтак, депутати висловили недовіру Юрію Погуляйку. Згодом, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко під час підрахунку голосів лічильної коміісії щодо висловлення йому недовіри депутатів облради зайшов у сесійну залу і сказав: «Я офіційно говорю, я зроблю вам подарунок. Я не хочу працювати, не хочу бачити ваші морди наглючі!», – заявляв про те, що його не запросили на сесію. 

Читайте також: «Ігнорування - це остання крапля, яка змусила жорстко відреагувати», - Бондар про недовіру Погуляйку

"Такого в стінах цієї будівлі ще не було. Потрібно, щоби такому факту була надана правова та політична оцінка", - зауважив голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Анатолій Вітів. Голова фракції "За Майбутнє" Ігор Лех також вважає, що питання має розглядатися у юридичній площині.

"Скажу відверто: не приємно. Але депутати  зробили свою оцінку діяльності голови ОДА в ході голосування ", - коротко коментує інцидент голова обласної ради Григорій Недопад. Нагадаємо, 49 депутатів проголосували за висловлення недовіри голові ОДА.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук вважає, що голова ОДА своєю поведінкою показав не найкращі людські якості, які не сумісні з виконанням обов'язків на державній службі чи в органах місцевого самоврядування. "Те що є звернення депутатів мене абсолютно не дивує. Думаю, будуть і позови до суду за образу честі, гідності та шкоду діловій репутації", - резюмував Юрій Поліщук.

Постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією рекомендувала голові обласної ради Григорію Недопаду спрямувати звернення депутатів щодо ганебної поведінки голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка до Президента України, Кабінету Міністрів України та до Національного агенства з питань державної служби.

"Така поведінка голови ОДА є вкрай неприпустимою та порушує усі норми та принципи етики державної служби, що ґрунтуються на положеннях Конституції України та пункту 5 розділу ІІ наказу Національного агентства України з питань державної служби від 05 серпня 2016 року № 158 «Про затвердження Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», яка передбачає, що: «Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування під час виконання своїх посадових обов’язків зобов’язані неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, бути доброзичливими та ввічливими, дотримуватись високої культури спілкування (не допускати використання нецензурної лексики, підвищеної інтонації), з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб, не проявляти свавілля або байдужість до їхніх правомірних дій та вимог. Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування повинні запобігати виникненню конфліктів у стосунках з громадянами, керівниками, колегами та підлеглими», - цитуємо текст звернення.

У зверненні депутати вимагають  надати правову та політичну оцінку діям голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, а також   прийняти рішення про відставку голови Волинської обласної державної адміністрації   в зв’язку з висловленням йому недовіри двома третинами депутатів від загального складу обласної ради, вчиненням дій, що ганьблять виконавчу гілку влади в області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська обласна лікарня отримала новий комп'ютерний томограф
Наступна новина У Луцьку зник 10-річний хлопчик. Він досі не повернувся зі школи
Останні новини
Схожі новини