Волинські депутати можуть висловити недовіру Юрію Погуляйку

Волинські депутати можуть висловити недовіру Юрію Погуляйку

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко відмовився звітуватися про рік роботи на сесії Волиньради. Тож депутати визнали його роботу незадовільною, і обговорюють можливість висловлення недовіри посадовцю.

Про це стало відомо у четвер, 10 грудня, під час сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, у порядку денному було питання про звіт голови ОДА, оскільки Юрій Погуляйко перебуває вже більше року на посаді. Звіт мав стосуватися виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій.

Однак Юрій Погуляйко відмовився звітуватися.

«На засідання сьогоднішньої сесії Волинської обласної ради мене не запросили. І взагалі у голови ОДА є робочий графік, який формується не за два дні, а у понеділок про скликання сесії ще не йшлося», - йдеться у заяві на сторінці ОДА.

Голова комісії з питань депутатської діяльності Анатолій Вітів сказав, що члени комісії підтримали пропозицію визнати роботу голови ОДА незадовільною.

«Юрій Погуляйко був запрошений на комісію, але проігнорував її. Це традиційно для нього. Ми рік працюємо з цим головою ОДА. Якщо за цей час він був один раз на комісії і сказав щось невнятне – це вже добре», - заявив Вітів.

Народний депутат Вячеслав Рубльов також заявив, що «на Волині під час ремонтів доріг втілюють корупційні схеми». Також у нього є «питання до боротьби з коронавірусом в області».

«Цим фактам, а також політикам, які здійснюють таку державну політику, потрібно дати оцінку. Волинь від цього точно програє», - сказав нардеп.

Врешті 50 з 57 депутатів проголосували за те, щоб визнати роботу голови ОДА незадовільною. Після цього депутат, автор проєкту рішення про звіт голови ОДА Володимир Бондар запропонував висловити недовіру посадовцю. Обранці громади підтримали цю пропозицію і створили лічильну комісію, яку очолив Володимир Бондар. Волиньрада пішла на перерву. Після цього відбудеться таємне голосування за висловлення недовіри.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, кого призначили заступниками Ковельського мера
Наступна новина Помер відомий ковельський поет і журналіст
Останні новини
Схожі новини