У Волинській ОДА прокоментували скандал зі сміттєзвалищем на Горохівщині

У Волинській ОДА прокоментували скандал зі сміттєзвалищем на Горохівщині
Фото ілюстративне. Джерело фото - Зміст

Сміттєзвалище, яке будують у селі Цегів Горохівського району на Волині, відповідатиме усім європейським стандартам.

Про це заявили у Волинській ОДА.

Нагадаємо, мешканці села активно протестують проти будівництва сміттєзвалища на місці кар’єру, оскільки там, за їх словами, знаходяться джерела. Також раніше вони запевняли, що про будівництво сміттєзвалища їх ніхто не попереджав. Тож вони погрожують акціями протесту.

У Волинській ОДА стверджують, що сміттєзвалище необхідне, оскільки у Горохівському районі нині немає жодного сертифікованого сміттєзвалища.

Як зазначив радник голови облдержадміністрації Олександр Закузенний, раніше для реалізації відповідних проектів не потрібні були громадські обговорення. 

«Люди бояться нововведень. Не останню роль в цьому процесі відіграють місцеві політики, які «підливають масла у вогонь». Між іншим, такий же полігон будують й у Володимир-Волинському, але там  населення реально розуміє важливість реалізації даного проекту. Тому, за дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, вже найближчим часом буде організована зустріч з місцевими жителями», – розповів він.

«Якщо говорити про перспективи, то побудований полігон твердих побутових відходів передадуть на баланс місцевої громади. В майбутньому буде створено бюджетоутворююче підприємство, адже з навколишніх територій звозитимуть сміття, за що громада отримуватиме прибуток. З часом можна буде встановити сортувальну лінію, яка також збільшить прибутки підприємства», – пояснив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Врятувати, бо поріжуть. Історія луцького фаната тролейбусів. ФОТО
Наступна новина Волинян попереджають про можливі затримки на кордоні
Останні новини
Схожі новини