У Волинській ОДА заспокоюють: ремонт доріг відбудеться за графіком

У Волинській ОДА заспокоюють: ремонт доріг відбудеться за графіком

У Волинській облдержадміністрації створюють програму Програми розвитку інфраструктури в регіоні та запевняють, що проблем з ремонтом доріг у зв'язку з реорганізацією департаменту інфраструктури та туризму не виникне.

Про це йдеться у відповіді голови ОДА Олександра Савченка на запит депутата обласної ради Михайла Імберовського щодо фінансування ремонту доріг, – повідомили в обласній раді.

Нагадаємо, депутат висловив стурбованість щодо освоєння в 2018 році "дорожних" коштів.

"Викликає стурбованість розпочата всередині бюджетного року реорганізація департаменту інфраструктури та туризму, який визначено замовником робіт по ремонту більшості автодоріг області. Чи не виникне в зв'язку з цим призупинення на декілька місяців ремонтних робіт?

Крім того прошу повідомити:
-    яка сума коштів субвенції на ремонт автодоріг станом на 01 червня 2018 року надійшла з державного бюджету в область, яка з них уже освоєна і якщо має місце неосвоєння коштів, то які причини неосвоєння?
-    скільки коштів дорожньої субвенції в даний час розміщено на депозиті?
-    на якій стадії знаходиться доручення обласної ради облдержадміністрації в частині делегованих повноважень щодо розроблення обласної середньострокової програми будівництва та ремонту доріг", - писав у запиті Михайло Імберовський.

Читайте також: Іван Мирка розповів про дорожній фонд, вартість кілометра асфальту і якою буде «цукерочка» у Шацьку


"Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності населених пунктах (далі - Перелік), фінансування якого здійснюється за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, погоджений Державним агентством автомобільних доріг України від 21.02.2018 року № 564/1/5.2-6 та затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 07 березня 2018 року № 148.

До Переліку включено проведення капітального ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031482 Кримне - Залюття - Поліське - до а/д М-19 км 10+200-км11+433, з запланованим обсягом фінансування 2000,0 тис.гривень. На даний час, розроблену проектно-кошторисну документацію подано на експертизу. Після отримання позитивного експертного звіту щодо розгляду проектної документації, буде оголошено процедуру закупівель.

Виконання робіт по вищезазначеній дорозі буде здійснюватися після проведення процедури закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» через електронну систему публічних закупівель Prozorro та укладення договору з переможцем.

Призупинення дорожніх робіт у зв’язку з реорганізацією департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації не виникне.

Станом на 01 червня 2018 року кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам надійшли у сумі 141 326,8 тис.грн., станом на 10.06.2018 року освоєно коштів 26 239,9 тис.гривень. Відповідно до рішення обласної ради від 08.02.2018 року № 18/18 «Про обласний бюджет на 2018 рік» видатки субвенції з державного бюджету становили 5,0 млн.грн., решту коштів у сумі 388,9 млн.грн. розподілено, у квітні поточного року відповідно до рішення обласної ради від 04.04.2018 року № 19/25 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 лютого 2018 року № 18/18 «Про обласний бюджет на 2018 рік».
 Кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на депозитах не розміщувались, крім перших траншів у сумі 84 864,2 тис.гривень.

Департаментом інфраструктури та туризму облдержадміністрації спільно . зі службою автомобільних доріг у Волинській області розроблено проект Програми розвитку інфраструктури у Волинській області на 2018 - 2022 роки, який буде подано у червні 2018 року на розгляд профільної комісії обласної ради. Заходи Програми приведені у відповідність до Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018 - 2022 роки", - йдеться у відповіді голови ОДА.

Читайте також: Як укладають нову дорогу від Володимира до Нововолинська


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині мами оригінально привітали випускників і влаштували рейвах у гімназії. ВІДЕО
Наступна новина ЄС не скасовуватиме санкції щодо Росії
Останні новини
Схожі новини