ЄС не скасовуватиме санкції щодо Росії

ЄС не скасовуватиме санкції щодо Росії

Лідери країн Євросоюзу домовилися про єдину політику з прийому біженців і вирішили продовжити санкції щодо Росії.

Про це повідомив голова Європейської ради Дональд Туск, – пише Українська правда з посиланням на DW.com.

Також прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель повідомив, що лідери ЄС прийшли до "проривної" угоди після того, як засідали всю ніч.

За даними джерела агентства dpa в дипломатичних колах, табори для прийому врятованих після переправи через море біженців будуть створені в країнах-членах Євросоюзу, які погодяться на це. З цих таборів мігранти будуть розподілятися також по тих країнах ЄС, які готові добровільно їх прийняти.

Крім того, Євросоюз має намір створити табір для біженців в одній з північноафриканських країн, щоб скоротити потік людей, що переправляються через Середземне море. Поки неясно, які країни готові приймати біженців і створити табори.

Як стало відомо з дипломатичних кіл в Брюсселі, лідери країн-членів Євросоюзу також ухвалили рішення щодо подальшого продовження економічних санкцій щодо Росії у зв'язку з відсутністю прогресу у вирішенні конфлікту в Україні. Прийняті раніше штрафні заходи діють до 31 липня.

Читайте також: Польща залишається «вікном до Європи» для України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській ОДА заспокоюють: ремонт доріг відбудеться за графіком
Наступна новина «Відпрацьовували суботу, щоб в п’ятницю ніх...а не робити», - лучанин обурений 4-ма вихідними
Останні новини
Схожі новини