У Волинському «кульку» відкрили нові класи за мільйон гривень. ФОТО

У Волинському «кульку» відкрили нові класи за мільйон гривень. ФОТО

У Волинському коледжі культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського відкрили нові приміщення для занять керамікою.

У класах, де раніше було приміщення старої котельні, зробили новий ремонт, а також встановили необхідне для занять обладнання. 

За словами директора навчального закладу Василя Панасюка, раніше у цих приміщеннях знаходилась котельня. Пізніше побудували нову котельню, і вийшло, що приміщення старої пустувало. 

«Ми вирішили зробити тут демонтаж, звільнити ці кімнати, щоб зробити тут класи кераміки. А у старих класах, де проводили заняття кераміки, зробити кімнати для проживання студентів, оскільки вони знаходились у студентському гуртожитку», – розповів він.

Загалом ремонт у старому приміщенні котельні тривав три роки. На роботи витратили майже мільйон гривень з обласного бюджету, розповів перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик

«Насправді дуже проблемно з фінансуванням, але цей проект став переможцем обласного конкурсу фонду регіонального розвитку. Ми тоді змогли профінансували його на певну суму, але нам не вистачало порядка 250 тисяч гривень. І все-таки за моїм особистим наполяганням, дякуючи фракції «Свобода», яка підтримала мене, і дякуючи обласній раді, яка врешті проголосувала, ми знайшли кошти, яких не вистачало у цьому бюджетному році, аби здати цей клас кераміки», – розповів він.

Наразі у класах займаються дві групи. У одній – шестеро студентів, у іншій – дев’ять. Специфіка занять із кераміки така, що студентам потрібно багато місця, аби було можливість відходити та збоку оцінювати свою роботу у процесі створення. 

«Набагато кращий клас у порівнянні з тим, який був. Там був ну дуже маленький клас, і було доволі прохолодно. А тут набагато краще. Тут стільки місця, щоб працювати, ну і тепліше набагато. Працювати набагато зручніше», – розповів студент Іван.

Студент Іван якраз працює над скульптурою бика

Директор коледжу Василь Панасюк
Матеріали для роботи
Викладач Іван Хом’як показує, як працює піч, у якій обпалюють керамічні вироби
Готові вироби студентів

 

У відрі – свіжозамішана глина, необхідна для занять

Приблизно ось так раніше виглядали приміщення старої котельні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки малюків народилося у Луцьку 28 листопада
Наступна новина Багатоповерхівки на місці теплиць: у Луцькраді узаконюють будівництво на Рівненській
Останні новини
Схожі новини