У Володимирі врятованих кажанів урочисто випустили у вечірнє небо. ФОТО. ВІДЕО

У Володимирі врятованих кажанів урочисто випустили у вечірнє небо. ФОТО. ВІДЕО
Врятованих взимку кажанів випустили на волю

Кажанів, яких у лютому врятували у Володимирі-Волинському, випустили на волю.

Завершення операції «Порятунок кажанів» відбулося ввечері 9 квітня, повідомляє БУГ.

Нагадаємо, кажанів знайшли в одній з установ Володимира-Волинського, коли здійснювали демонтаж старих вікон. 19 лютого на майстрів у щілинах чекав сюрприз – перелякані кажани, сон котрих потривожили раніше часу. Їх було 89. Згодом у ще одному вікні знайшли ще одного. Загалом – 90.

Майстри, які знайшли кажанчиків, зібрали їх в коробку і зателефонували до місцевого ветеринара Сергія Тернова. Далі порятунком зайнялися активісти.

У соцмережах та ЗМІ волонтери, серед яких і Ганна Доскоч, оголосили операцію «Порятунок кажанів» і просили підтримати кампанію порятунку фінансово. За словами Ганни, зголосилося допомогти багато людей.

Спочатку кажанів потрібно було доставити у місто Харків, де у Центрі порятунку рукокрилих відгодували і відправили в анабіозний сон. Після завершення холодів їх слід було повернути додому. Адже кажани мають жити у своєму природному середовищі, де народилися.

Випускати кажанчиків на волю прийшло багато людей, зокрема і дітей.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова Маневицької РДА викликає на дебати прихильника ЗеКоманди
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 10 квітня
Останні новини
Схожі новини