Учені з'ясували, як можна продовжити тривалість життя

Учені з'ясували, як можна продовжити тривалість життя

Тривалий сон на вихідних може знизити ризики передчасної смерті.

Таке дослідження провели шведські науковці, – пише Радіо Максимум

Вчені Стокгольмського університету в Швеції встановили, що тривалий сон на вихідних може не тільки компенсувати недолік сну в будні, але також знизити ризик передчасної смерті.

За інформацією видання, в дослідженні взяли участь понад 38 тисяч дорослих людей. Всі вони повідомляли тривалість сну в робочі та вихідні дні.

Нагадаємо, важка ковдра поліпшує якість сну при безсонні.

Спостереження за добровольцями велося протягом 13 років. Вчені намагалися встановити рівень смертності серед людей, які спали менше п'яти годин, і шість-сім годин на добу.

Також брався до уваги ряд інших факторів, серед яких індекс маси тіла, споживання алкоголю і куріння, фізична активність.

У підсумку, серед людей у ​​віці до 65 років ризик передчасної смертності збільшувався на 65 відсотків, якщо вони страждали від нестачі сну. При цьому, якщо вони компенсували брак сну у вихідні, то їх показники були такими ж, як і у контрольної групи.

Читати також: Ця річ у вашій спальні допоможе побороти безсоння


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Елітний відпочинок на Світязі: як не натрапити на шахраїв. ВІДЕО
Наступна новина Понад 100 юних волинян змагалися у першості з дзюдо
Останні новини
Схожі новини