Україна один з найбільших боржників МВФ

Україна один з найбільших боржників МВФ

Згідно з даними Міжнародного валютного фонду, за 26 років співпраці Україна увійшла в число найбільших боржників МВФ, посівши друге місце після Греції.

За час незалежності Україна отримала від МВФ дев’ять траншів. Станом на 31 січня 2018 року сума непогашених боргів становила понад 8,5 млрд SDR (грошової одиниці МВФ). У гривнях за поточним курсом ця сума становить близько 322 млрд грн, в доларах – 11,93 млрд дол, повідомляє «Сегодня».

Греція винна МВФ 9,16 млрд SDR, або близько 12,8 млрд дол. На третьому місці в ТОП-3 боржників знаходиться Португалія з боргом в 3,86 млрд SDR, тобто трохи більше 5,4 млрд доларів.

При цьому на початку лютого Україна частково розрахувалася з МВФ за боргами за програму stand-by 2014 року. Так, Україна заплатила два транші – 375 млн і 87 млн ​​доларів. Повернення боргу почалось в серпні 2017 року, до цього діяло відтермінування виплат, пов’язане з реструктуризацією зовнішніх боргів, яку провели в 2015 році.

Втім, Україна винна не тільки МВФ – держборг країни перевищив 2 трлн гривень. Тільки в 2018 році Україні доведеться погасити 4 млрд доларів заборгованості. В цілому, за наступні чотири роки Україна повинна виплатити близько 20 млрд доларів за зовнішнім боргом. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин незаконно зрубав 8 дубів та грабів загальною вартістю 54 тисячі гривень
Наступна новина В Одесі вибухнув тролейбус із пасажирами. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини