У Луцьку 5% боржників за воду винні 25 мільйонів гривень. З ними розбиратиметься комісія

У Луцьку 5% боржників за воду винні 25 мільйонів гривень. З ними розбиратиметься комісія

«Луцькводоканал» запровадив новий формат роботи зі злісними боржниками за послуги водопостачання і водовідведення. До них додому приходитиме комісія за участю керівного складу та з юридичним супроводом, яка вивчатиме життєві обставини, що склалися у конкретної особи.

Про це повідомляє пресслужба «Луцькводоканалу».

Зазначають, що злісних неплатників за комунальні послуги у громаді Луцька лише 5%, але в цілому їхній борг становить 25 млн грн. Всі інші клієнти підприємства сумлінно сплачують за комуналку. 

«Мета такої прямої роботи з боржниками – попередити передачу справ по заборгованостях у суд чи відключення послуг водопостачання та водовідведення, роз’яснити споживачам, як вирішити ту чи іншу конкретну ситуацію, виходячи з інтересів клієнта-боржника», – розповіли на підприємстві.

«Адже припинення послуги водопостачання та водовідведення чи стягнення заборгованості у судовому порядку – це ті крайні міри, які тільки поглиблять кризову ситуацію неплатника, можуть призвести до вчинення ним неправомірних дій і порушень», – розповідають у «Луцькводоканалі». 

Тут кажуть, що у березні комісія вже відвідала ряд споживачів, які не сплачують за комунальні послуги і мають борг за водопостачання і водовідведення, який перевищує 10 тис. грн. 

«У процесі такої роботи виявилось, що серед боржників – далеко не найбідніші чи соціально незахищені верстви населення, а переважно ті, які мають можливості для сплати за спожиті послуги комунальної сфери. Борги часто виявляються наслідком безвідповідальності та необізнаності в можливостях, які існують для вирішення проблеми наявних заборгованостей», – інформують на підприємстві. 

У «Луцькводоканалі» заявляють, що готові допомогти своїм споживачам вийти з боргової ями. 

«Наразі спеціалісти підприємства вивчають кожен конкретний випадок, консультують, ідуть назустріч у пошуках вирішення проблем із боргами за воду», – розповіли тут. 

Після вивчення обставин злісних неплатників обіцяють ознайомити лучан із реальними історіями боржників та запропонованими варіантами виходу із кризових ситуацій.

Наразі ж оприлюднили інформацію і фотозвіт про перші результати роботи. 

Читати також: Мер Луцька розповів, які заходи впровадять на очисних спорудах водоканалу


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер лев Нік із Луцького зоопарку
Наступна новина У Нововолинську вимикатимуть опалення, бо надворі потепліло
Останні новини
Схожі новини