Україна – серед країн-лідерів у впровадженні блокчейну

Україна – серед країн-лідерів у впровадженні блокчейну

Вона гідно виступає нарівні з Великобританією, Францією, Німеччиною, Китаєм.

Україна потрапила у список із 14 країн, які були визнані лідерами із впровадження блокчейна. Список складено в рамках звіту The Networked Hotbeds of Blockchain, який визначає ключові хаби в розвитку технології, передає AIN.ua.

Автор звіту – організація Blockchain Research Institute. Відповідним слайдом поділився у себе в LinkedIn засновник Blockchain Research Institute Дон Тапскотт.

Крім України до списку лідерів впровадження блокчейна також увійшли США, Канада, Бразилія, Австралія, Ізраїль, ОАЕ, Грузія, Естонія, Великобританія, Франція, Німеччина, Швеція і Китай.

Карта, яку опублікував Тапскотт – поки що лише частина звіту. Сам звіт буде опубліковано пізніше.

Blockchain Research Institute – заснована в 2017 році організація, яка проводить дослідження в сфері блокчейна і його застосування. Її засновник Дон Тапскотт – підприємець, блокчейн-експерт і автор бестселера Blockchain Revolution.

Блокчейн – це розподілена база даних, в якій зберігається інформація про кожну транзакцію, здійснену в системі. Дані зберігаються у вигляді ланцюжка блоків (звідси і назва – blockchain) із записами про транзакції. Їх неможливо підробити, оскільки кожен новий запис здійснює підтвердження в уже існуючих ланцюжках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – лідер сплати податків. ВІДЕО
Наступна новина Гройсман заявив про «свої» терміни отримання траншу від МВФ
Останні новини
Схожі новини