Український паспорт зайняв 44 місце в рейтингу паспортів світу

Український паспорт зайняв 44 місце в рейтингу паспортів світу

Український паспорт зайняв 44 місце в рейтингу паспортів світу "Індекс паспортів" 2018 року, опублікованому міжнародною компанією Henley & Partners.

Про це повідомляє «День».

Громадяни країни можуть відвідувати без візи 114 країн. Вдалося досягти цього завдяки отриманню безвізу в 2017 році, який підняв країну в рейтингу на 14 позицій.

Таким чином, у списку країн СНД Україна отримала лідируючу позицію. Друге місце ділять між собою Росія і Молдова – громадяни країн можуть відвідати без візи 110 країн.

У загальному світовому списку протягом останніх п'яти років лідирує Німеччина. Німці мають право на поїздки без візи 177 країн.

На другому місці Сінгапур (176 країн), а на третьому відразу вісім країн — Швеція, Велика Юританія, Данія, Італія, Норвегія Фінляндія, Франція і Японія (175 країн).

Паспорт США знаходиться на п'ятій сходинці – з ним американці мають право відвідувати без візи 173 країни.

Останнє місце в рейтингу зайняв Афганістан, громадянам якого відкрита дорога всього в 24 країни без візи.

Нагадаємо, у рейтингу громадянства світу 2016 року Україна залишилася в групі "середнього рівня". Країна розташувалася на 99-му місці. Варто відзначити, що в 2015 році український паспорт був на 87 місці. При цьому найкращі показники були у 2013-14 роках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судитимуть поліцейського, який п’яним скоїв смертельну ДТП
Наступна новина У ЖБК «Британія Hall» завершили монтаж стінових модулів 8-го поверху. ФОТО
Останні новини
Схожі новини