Україна першою у світі прирівняла цифровий паспорт до паперового

Україна першою у світі прирівняла цифровий паспорт до паперового
Фото ілюстративне

Верховна Рада 30 березня підтримала законопроєкт про цифрові паспорти у другому читанні.

Проголосувало "за" 302 нардепа. Це означає, що цифрові документи в "Дії" матимуть таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги, пише ТСН.

"302 голоси у другому читанні! Ми стали першою країною в світі, де цифрові паспорти прирівняли до паперових та пластикових!", - зазначив віцепрем'єр-міністр – міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

Зазначається, що за допомогою оновленого застосунку "Дія 2.0" українці можуть отримувати доступ до своїх цифрових документів у потрібних життєвих ситуаціях у декілька кліків, наприклад, на пошті, під час отримання адміністративних, фінансових, банківських послуг тощо. 

"Менше року тому ми запустили перші у світі електронні паспорти в "Дії", а вже сьогодні їх визнано на державному рівні! Це ще один дуже важливий крок у побудові цифрової держави та входження в режим без паперів. Перша перемога — done. Поїхали далі", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала виплату 8 тисяч ФОПам та найманим працівникам


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дизайн луцького магазину взуття ІКОS виграв інтер'єрну премію
Наступна новина Де у Луцьку тимчасово не буде води. Адреси
Останні новини
Схожі новини