Українці вже перерахували до держбюджету 671 мільйон податку на нерухомість

Українці вже перерахували до держбюджету 671 мільйон податку на нерухомість

При цьому юридичні особи сплатили 612,7 млн грн.

Як пише УНІАН, платники податків перерахували до місцевих бюджетів 670,9 мільйона грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повідомила прес-служба Державної фіскальної служби.

Найбільша частка сплаченого податку надійшла від юридичних осіб, за три місяці цього року вони сплатили 612,7 млн грн податку на нерухомість, фізичні особи перерахували 58,2 млн грн.

Податок на нерухомість ввели на початку 2015 року з набранням чинності нового Податкового кодексу. Ним оподатковуються квартири площею понад 60 квадратних метрів і будинки площею понад 120 квадратів.

Оподаткуванню також підлягає загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, включаючи його частини (гаражі, господарські будівлі, майстерні, офісні приміщення тощо).

У 2018 році сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за звітний 2017 рік. У 2017 році до місцевих бюджетів від юридичних і фізичних осіб надійшло понад 2,4 млрд грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Транспорт майбутнього від GeneratorCity уже в школах Луцька
Наступна новина Повідомили, скільки волинян виїхали в Польщу на заробітки
Останні новини
Схожі новини