Українців не пускатимуть на територію Білорусі, – посол

Українців не пускатимуть на територію Білорусі, – посол
Фото ілюстративне

Білоруські прикордонники вживають заходів, щоб не допускати на територію країни людей із трьох сусідніх країн.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив посол України у Республіці Білорусь Ігор Кизим.

«Прикордонники вживають заходів, щоб не допускати на територію Білорусі людей із трьох сусідніх країн, а саме Литви, Польщі й України. Все-таки вони продовжують вважати Україну загрозою.

Все це безпідставно, але це комусь треба, щоб виправдовувати жорсткі дії щодо протестувальників», – каже Кизим.

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною із 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, а опозиційна кандидатка Світлана Тихановська – 10,1%. Тихановська була змушена виїхати до Литви.

9 серпня білоруси голосували за президента, того ж вечора у найбільших містах люди вийшли на вулиці проти фальсифікації виборів. Почалися зіткнення з силовиками, побиття та затримання. Відтоді мітинги та акції протесту тривають.

Міністри закордонних справ Європейського Союзу вважають Олександра Лукашенка незаконно обраним президентом, а вибори 9 серпня у республіці нелегітимними.

Україна також не визнає Лукашенка легітимним президентом Білорусі. Таке рішення ухвалили після таємної інавгурації Лукашенка 23 вересня.

Лідерка опозиції Світлана Тихановська оголосила 25 жовтня днем Народного ультиматуму і закликала режим Лукашенка до мирної передачі влади. Якщо цього не відбудеться, а силові органи продовжать жорстоке придушення протестів, опозиція має намір оголосити в країні загальнонаціональний страйк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині членкиня ДВК проголосувала за свого чоловіка. Поліція оголосила їй про підозру
Наступна новина В Україні закрили доступ до реєстру електронних декларацій
Останні новини
Схожі новини