УПЦ забере в Московського патріархату всю українську нерухомість, – Патріарх Філарет

УПЦ забере в Московського патріархату всю українську нерухомість, – Патріарх Філарет
джерело фото: Униан

Після визнання єдиної Української православної церкви усі будівлі, які зараз займає в Україні Московський патріархат, перейдуть у власність УПЦ.

Про це в інтерв’ю телеканалу «Прямий» повідомив предстоятель УПЦ КП - патріарх Київський і всієї Русі-України Філаретпередає прес-служба УПЦ КП. 

«Держава передала свою власність в користування українській церкві Московського патріархату. Але коли буде тут українська церква визнана, то Лавра – і одна, і друга (Києво-Печерська і Почаївська - УП) – будуть передані українській церкві», - наголосив він.

Читати також: «Наша Церква – автокефальна, помісна, велика», – Патріарх Філарет у Луцьку

«Справа в тому, що ніякої власності Московський патріархат в Україні не має. Власність церкви в Україні є власністю української церкви», - додав Філарет.

Він зазначив, що Києво-Печерська і Почаївська лаври є українськими святинями, до яких Московський патріархат ніякого відношення не має.

«А ті парафії, які побудували, і свої храми за свій кошт, то це є власність цих парафій, а не Росії. Тому Росія тут своєї власності церковної не має», - пояснив Філарет.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Подвійна» кухня, гардероб та лоджія: «Інвестор» пропонує комфортні квартири. ПЛАНУВАННЯ
Наступна новина Неймовірної краси ранок у луцькому парку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини