Усе, що відомо про скандальний білборд із Порошенком та Путіним

Усе, що відомо про скандальний білборд із Порошенком та Путіним
В Україні з’явилися білборди, на яких Петро Порошенко зображений із Володимиром Путіним

У кількох містах України з’явилися білборди, на яких Президент України Петро Порошенко зображений із президентом Росії Володимиром Путіним. Плакати супроводжує напис: «21 квітня. Вирішальний вибір».

Першим про появу такої політичної реклами у Києві повідомив аналітик громадського руху ЧЕСНО Ігор Фещенко.

 

Ну що. Хвиля друготурової реклами починає наростати. На щастя це триватиме лише півтора тижні. Фото: Київ. 9 квітня 2019...

Posted by Igor Feshchenko on Tuesday, 9 April 2019

Повідомляють про таку ж рекламу і в Харкові.

 

 

Авторы рекламы "Думай" - подумали и решили... Харьков, ул.Полтавский шлях

Posted by Ольга Волкова on Monday, 8 April 2019

Водночас, за повідомленням Української правди, в агітаційних наметах Петра Порошенка роздають подібні газети. Наклад становить 4 млн примірників. 

Хто повісив рекламу

Замовником цих білбордів є особисто кандидат у Президенти України Петро Порошенко, повідомляє Чесно. Наклад – 2104 примірники. Відповідальною за випуск стала нардепка з фракції «БПП» Ніна Южаніна.

Що кажуть у Порошенка

Радник Президента Юрій Бірюков заявив, що поява портрета президента РФ Володимира Путіна на передвиборних фондах Петра Порошенка – це, зокрема, меседж до тих, хто у першому турі проголосував за інших кандидатів. Про це він написав у Facebook, інформує Українська правда.

За його словами, поява нових бордів з Путіним викликала бурхливе обговорення, особливо після заяв Порошенка в ефірі ICTV про те, що «Зеленський не ставленник Кремля».

«Розчарувалися ті, кому сподобалася м'яка риторика на телеефірі. Ага. Тобто потрібно було Донбасу обіцяти перемир'я і діалог, а Львову обіцяти продовження боротьби. Реально мені такі поради сьогодні приходили в лічку – робіть різні меседжі для різних географій», – написав Бірюков.

Він наголосив, що Україна – це одна країна, якою б різноманітною і суперечливою вона не була  і позиція Порошенка – «захищати її, захищати від Путіна».

Крім того, Бірюков підкреслив, що прохід Порошенка до другого туру був дуже під питанням, але завдання було реалізовано саме тим штабом, який і розробляв стратегію на другий тур.

«Ядерні прихильники Порошенка в переважній масі своїй якраз і ідентифікують головну загрозу країні не в Зеленському, а в Путіні. Путіну вкрай зручна і вигідна слабка фігура в кріслі президента. Підконтрольна кому-небудь. Путіну не обов'язково контролювати безпосередньо», – написав радник.

«А ось всім патріотам країни, які в першому турі зробили інший вибір – їм варто задуматися і на них звернений меседж», – зазначив він.

У штабі Петра Порошенка зазначили, що «завдання рекламного сюжету – нагадати країні, що в умовах таких зовнішніх викликів потрібен сильний Президент та Верховний Головнокомандувач, фаховий, добре освічений і досвідчений дипломат, вправний переговорник з високим міжнародним авторитетом».

 

Борди із зображенням Путіна є офіційним рекламним продуктом, сплаченим із виборчого фонду кандидата в Президенти України...

Posted by Порошенко2019 on Tuesday, 9 April 2019

Що кажуть опоненти

Одним із перших засудив таку рекламу, назвавши її небезпечною, колишній кандидат у Президенти Анатолій Гриценко у Facebook

«Такою рекламою і газетами, які вже роздають штаби Порошенка, країну свідомо розколюють навпіл. У 2004-му це робили російські технологи в штабі Януковича. Зараз це робить діючий гарант – гарант цілісності та єдності України?! Також це пряма й безпідставна образа і зневага на адресу 85% людей, які в першому турі віддали голоси за інших кандидатів. Це образа і зневага на адресу й тих 1306450 людей, які проголосували за мене», – наголосив Гриценко.

«Очевидно, Путін дав штабу Порошенка дозвіл використовувати своє зображення? Чи порушили закон?» – прокоментувала у Facebook  рекламу речниця партії УКРОП Євгенія Кравчук. Вона нагадала, що згідно із законом про рекламу не можна розміщувати зображення фізичної особи без письмової згоди цієї особи, а ще про те, що участь у передвиборній агітації не громадянам України забороняється.

Що кажуть експерти

На думку політолога Володимира Фесенка, реклама президента України Петра Порошенка, на якій він зображений разом з Володимиром Путіним, не матиме позитивного ефекту. Про це він сказав у коментарі InfoResist.

«Зараз це має як би ще візуально вдарити по емоційних рецепторах. Але в чому проблема? Розумієте, це вдарить по емоційних рецепторах патріотичної публіки. Для тих, хто втомився від війни, і тих, хто не приймає риторику війни або більш м’яко, коректно висловлюючись, таку, я б сказав, войовничу патріотичну риторику президента, для них це спрацює швидше в мінус. Але проблема в іншому. Це розколює суспільство. Тому що для багатьох це неприйнятно, коли їх записують відразу в прибічники Путіна, хоча вони і хочуть поміняти президента», – зазначає політолог.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Керівник Держгеокадастру Волині незаконно роздавав землі на Світязі
Наступна новина У Луцьку біля стадіону заборонили продавати алкоголь у «футбольні» дні
Останні новини
Схожі новини