В Австралії робота навчили знаходити бур'яни та поливати їх гербіцидами. ВІДЕО

В Австралії робота навчили знаходити бур'яни та поливати їх гербіцидами. ВІДЕО

Австралійські вчені презентували нову функцію сільсьогосподарського робота SwagBot — тепер він може самостійно знаходити бур'яни та поливати їх гербіцидами.

Від центральної частини робота відходять чотири металевих елементи, на кінцях яких закріплені колеса. На самій центральній частині знаходиться центр керування, декілька камер, а також антена для обміну інформацією з системою управління, – повідомляє Громадське.

Під центральною частиною — маніпулятор, на якому можна розмістити розпилювач гербіцидів.

На оприлюдненому інженерами ролику помітно, що сільськогосподарський робот самостійно рухається полем (він отримує інформацію з двох камер — одна спрямована на безпосередньо на землю, інша на частину простору попереду).

Робота також запрограмували на визначення бур'янів типу Nassella trichotoma. Після того, як цей тип бур'яну фіксує камера, вона передає сигнал до системи управління, яка рухає робота у такий спосіб, щоб розпилювач речовини розташувався прямо над рослиною.

Під час безпосереднього тестування робот не розпилював гербіциди (і це помітно на відео), утім, зазначає N+1, ця частина роботи не є складною та легка в реалізації.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер всесвітньо відомий модельєр Карл Лагерфельд
Наступна новина На Волині посадовцю спалили авто. ФОТО
Останні новини
Схожі новини