В Лукашенка кажуть, що білоруські війська не беруть участі у бойових діях за межами країни

В Лукашенка кажуть, що білоруські війська не беруть участі у бойових діях за межами країни

Білоруські військові не беруть участь у бойових діях за межами країни. А те, що вони пересуваються у напрямку кордону, не означає, що вони рушають на територію України.

Про це заявляє Міноборони Білорусі у вівторок, 28 лютого, пише ВолиньPost

«Білоруські військовослужбовці виконують завдання відповідно до плану підготовки Збройних сил за призначенням у 2021/2022 навчальному році лише в межах кордонів Республіки Білорусь та участі у спеціальній військовій операції на території України не беруть», - стверджують у Міноборони РБ. 

Можливе пересування білоруських сил не означає, що вони вирушають до України, стверджують там. 

«Збройні сили Республіки Білорусь займаються відповідно до плану підготовки з призначення і переміщення техніки та особового складу є звичайним процесом. Ми вже неодноразово заявляли, що частина сил та засобів військового відомства виконують завдання щодо посилення охорони ділянок державного кордону Республіки Білорусь, у тому числі на її південному напрямку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 лютого у Генштабі ЗСУ повідомили, що окремі підрозділи зі складу найбільш боєздатних з’єднань Збройних Сил Білорусі розпочали переміщення до Державного кордону України на Волинському напрямку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кінокомпанії світу призупиняють покази фільмів у Росії через війну в Україні
Наступна новина За фактами обстрілу військових частин у Луцьку та Володимирі триває досудове розслідування
Останні новини
Схожі новини