В нас апаратура не гірша, ніж в столиці, – Савченко про сучасне медичне обладнання в Ковелі. ФОТО

В нас апаратура не гірша, ніж в столиці, – Савченко про сучасне медичне обладнання  в Ковелі. ФОТО

 У Ковелі вже 5 місяців успішно працює надсучасний ангіограф. Обладнання, яке придбане за кошти Світового банку, обійшлося у понад 605 тисяч доларів.

Окрім того, відремонтували приміщення відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії Ковельського МТМО, що обійшлося місцевому бюджету у майже 4 мільйони гривень, – повідомляють на сторінці голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка у Фейсбуці.

«Аби успішно працювати на надскладному обладнанні медичні працівники пройшли відповідне навчання. За допомогою ангіографа проводять дослідження й оперативні втручання, такі як коронографія та стентування. Відтепер займають вони від 15 до 30 хвилин», – йдеться у повідомленні.

Читати також: У Луцьку прооперували новим методом жінку з великою грижею

Також нещодавно  в Ковелі вперше провели надскладну операцію – тромбоекстракцію з правої мозкової артерії у пацієнтки з ішемічним інсультом. До слова, подібні операції проводять лише в декількох лікувальних закладах України.

«Сьогодні в нас апаратура не гірша, ніж в столиці завдяки кредитам Світового банку. Це і є рух вперед», – наголошує Олександр Савченко.

Читати також: На Волині лікарня купила нове обладнання для реабілітації пацієнтів. ФОТО

Додідково: 
Ангіограф – апарат для проведення високотехнологічних оперативних втручань та досліджень з контрастом під рентгенівським контролем всіх органів і систем організму, а також рентгенохірургічних втручань при наданні невідкладної медичної допомоги пацієнтам з гострими коронарними синдромами, інфарктом міокарду, кардіогенним шоком та іншою життєво загрозливою кардіологічною патологією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Цей костюм не одягав два місяці», – Моклиця про зйомки відеопародії на Зеленського
Наступна новина 4 найкращі пропозиції на житло від «Інвестора» у квітні
Останні новини
Схожі новини