В обласний бюджет вносять зміни. Звідки забрали і куди дали

В обласний бюджет вносять зміни. Звідки забрали і куди дали
Фото прес-служби обласної ради

Бюджетна комісія Волиннської обласної ради погодила перерозподіл видатків для галузі охорони здоров'я.

Під час засідання комісії у п’ятницю 18 вересня  депутати розглянули проєкт розпорядження голови ОДА «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік», яким пропонують перерозподілити кошти: вже виділені раніше гроші спрямувати на інші цілі. Про це інформують в обласній раді.

500 тис грн пропонують виділити на капітальний ремонт системи лікувального газозабезпечення відділень КП «Волинська обласна інфекційна лікарня», де є необхідність забезпечити киснем хворих на коронавірус.  Ці зміни проводять за рахунок зменшення суми коштів, втділеної раніше на медикаменти для боротьби з COVID-19  Волинській обласній лікарні.

Крім того, в ОДА пропонують спрямувати на інші цілі й гроші, які були виділені Волині з державного бюджету. Йдеться про кошти субвенції «на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 250 по КП «Волинське обласне патологоанатомічне бюро» в сумі 2 500 000 гривень».

2,5 млн грн вирішили віддати Волинській обласній психіатричній лікарні, де працівники тривалий час не отримували зарплату. Ситуація із заборгованість виникла через те, що лікарні не змогла задекларувати певні послуги перед НСЗУ і отримати на це фінансування, внаслідок чого люди тривалий час не отримували заробітної плати.

Волинські обранці підтримали цей проект розпорядження.

Також бюджетна комісія погодила проєкт розпорядження голови ОДА «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік» щодо виплати зарплати працівникам  Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки. 500 тис. грн. На зарплати для фахівців цієї установи будуть виплачувати за рахунок коштів, виділених раніше обласній лікарні на купівлю медикаментів для боротьби з коронавірусом.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погуляйко представив свого першого заступника
Наступна новина Волинь і коронавірус. У яких районах і містах виявили нових заражених
Останні новини
Схожі новини