В облраді - нова виставка. ФОТО

В облраді - нова виставка. ФОТО

Вище професійне училище будівництва та архітектури презентувало виставку робіт учнів відділення художніх ремесел у фойє перед сесійною залою обласної ради.

Живопис, рисунок та художні вироби з дерева будуть експонуватися  до 25 квітня 2018 року. На виставці представлені дипломні та курсові роботи студентів училища.

Відділення художніх ремесел здійснює ступеневу інтегровану підготовку кваліфікованих робітників за напрямком: декоративно- прикладне мистецтво, а також молодших спеціалістів за спеціальністю «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Вже понад 26 років учні здобувають в училищі фундаментальні знання та професійні навички художнього профілю.

Сьогодні на відділенні художніх ремесел та народних промислів навчається близько 112 учнів за професіями: виробник художніх виробів з дерева, виробник художніх виробів з кераміки, живописець. Свої знання і творчий досвід їм передають 12 фахівців, які допомагають студентам досягти високого художнього рівня виконання робіт, освоїти різноманітні техніки та сучасні художні засоби. Водночас робота педагогічного колективу спрямована на збереження духовного світу традиційного народного мистецтва. Також багато уваги зосереджується на вихованні в майбутніх спеціалістах вірного розуміння академічного малюнку, ліпки та живопису, як основи композиційного, пластичного та просторового мислення.

Учні та студенти училища - активні учасники міських, обласних та загальноукраїнських конкурсів, благодійних акцій. Заклад робить все можливе для організації та проведення виставок, які допомагають виявити неповторну самобутність кожної роботи, стимулюють творчі пошуки вихованців. Виставкова діяльність сприяє ефективному розвитку гворчої активності учнів, яка є основною ланкою в усьому комплексі формування справжнього фахівця.

З 2000 року учні та студенти відділення взяли участь у майже 90 виставкових акціях, конкурсах та олімпіадах міського, обласного, регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів, за що отримали 117 відзнак, дипломів, подяк та грамот за зайняті призові місця. Одним з найбільш вагомих досягнень в 2017 році стало отримання диплому першого ступеня учнем  училища Русланом Пилипівим  за перемогу в міжрегіональному конкурсі фахової майстерності з професії «Різьбяр по дереву та бересті» імені Йосипа Станька, який проводився в Івано-Франковому Львівської області. В тому ж році  вихованець ВПУ  Павло Лізов  отримав диплом за зайняте перше місце в обласному конкурсі та друге місце в міжнародному конкурсі з комп’ютерної графіки.

За чверть столітній період підготовки фахівців в училищі здобули професію художнього напрямку кваліфікованого робітника 1116 учнів і 278 молодших спеціалістів за спеціальністю «Декоративно-прикладне мистецтво». Більше 70% випускників відділення художніх ремесел продовжують навчання у вищих навчальних закладах України та за кордоном. Найбільш популярними закладами вищої освіти для продовження навчання у наших випускників є: Львівська національна академія мистецтв, Луцький національний технічний університет, Східноєвропейський національний університет, Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Київський державний інститут декоративно- прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука, Українська академія друкарства, Національний лісотехнічний університет, Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури. Київський університет культури, а також вищі навчальні заклади Польщі, Росії, Норвегії.
 

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан запрошують на обговорення підвищення тарифів на проїзд
Наступна новина У січні-лютому волиняни сплатили 277 млн за комуналку
Останні новини
Схожі новини