В РФ хочуть денонсувати договір з Україною в частині визнання кордонів

В РФ хочуть денонсувати договір з Україною в частині визнання кордонів

Договір про дружбу з РФ передбачає співпрацю «на основі принципів суверенітету, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або погроз силою, включаючи економічні та інші способи тиску»

У Держдумі РФ запропонували денонсувати договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією та Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони один одного. Про це повідомив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, пише Ракурс.

Депутат вважає, що договір лише «односторонньо вигідний» Україні.

«Підписавши договір у 1997 році, а потім під час ратифікації у 1999 році, Росія підтвердила, що вона вважає Крим і Севастополь частиною території України», — заявив Затулін.

Російський депутат вважає, що в частині визнання кордонів цей договір необхідно денонсувати.

«Немає дружби, співпраці і партнерства — виникає привід до того, щоб сказати: значить, треба все питання вирішувати заново, в тому числі і питання щодо кордонів», — додав Затулін.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії РФ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чотирьохрічний рівнянин встановив національний рекорд
Наступна новина Маленькі читачі відвідали на різдвяні канікули у луцьку бібліотеку ФОТО
Останні новини
Схожі новини