Уряд продовжує карантин. Він знову буде адаптивним, - Шмигаль

Уряд продовжує карантин. Він знову буде адаптивним, - Шмигаль
Фото ілюстративне

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Кабінет міністрів продовжуватиме карантин в Україні. Він буде знову адаптивним, тобто посилення обмежень буде в окремих регіонах, а не у всій країні, у разі спалахів коронавірусу.

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 лютого, пише ТСН.

"Зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони будуть вводити за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідеміологічної небезпеки. 

"Рішення набуде чинності вже наступного тижня, тому всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитись", - заявив Шмигаль на засіданні.

У пояснювальній записці до постанови йдеться, що нині завдяки запровадженим обмеженням і їхнім дотриманням вдалося досягнути стабілізації ситуації з поширенням коронавірусу в Україні. Але триває епідемічний сезон захворюваності на грип і  ГРВІ також є інформація щодо поширення мутацій коронавірусу. Саме це не дозволяє спрогнозувати розвиток епідемії як на рівні країни, так і у світі. 

"Таким чином, доцільним є подовження карантину з впровадженням рівнів епідеміологічної небезпеки ("зелений", "жовтий", "помаранчевий" і "червоний"), які будуть визначатися на підставі щоденних даних, які містять: захворюваність на грип і ГРВІ, заповненість ліжок, призначених для госпіталізації хворих на коронавірус, динаміку шпиталізацій, показники, які характеризують тестування осіб з підозрою на коронавірус", - сказано в документі.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть заборонити зупинятися приміським маршруткам
Наступна новина В Україні через COVID-19 продовжили режим надзвичайної ситуації
Останні новини
Схожі новини