В Україні запрацював новий лоукостер

В Україні запрацював новий лоукостер

21 травня 2018 року новостворений український авіаперевізник SkyUp здійснив свій перший рейс.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, – повідомляє Новое Время з посиланням на прес-службу міністерства.

"Вітаю SkyUp із здійсненням перших рейсів, бажаю успішної роботи [...] Сьогодні мають відбутися два перші рейси SkyUp до курортних міст Єгипту. Але нагадаю, що у планах авіакомпанії на перший рік роботи – не тільки виконання міжнародних чартерних перевезень, а також відкриття регулярних українських та міжнародних напрямків", - зазначив Омелян.

Як зазначає Мінінфраструктури, вартість всіх регулярних перевезень буде формуватися за лоукост-моделлю без багажу і обраних послуг. Вартість залежатиме від напрямку обраної подорожі та від часу придбання квитків. Наприклад, квиток Київ-Одеса буде коштувати від 499 грн у один бік.

Авіакомпанія SkyUp (Скайап) була зареєстрована в червні 2017 року Києві. Її керівником став відомий авіаційний експерт, який раніше працював у низці авіакомпаній, Євген Хайнацький.
Засновником SkyUp виступила компанія ACS-Україна Тетяни Альби та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp.

 

Зараз флот авіакомпанії складається з середньомагістральних суден типу Боїнг 737-800 NG (Neхt Generation) ємністю Y189 місць 2013 року випуску. Це наймолодший флот серед українських авіакомпаній - середній вік повітряних суден становить 4 роки. У 2018 році флот буде збільшено до 5-ти літаків. Динаміка розвитку передбачає розширення флоту мінімум на 3 судна на рік на базі бортів Боїнг 737-800 і Боїнг 737МАХ (нове сімейство літаків, який прийде на зміну Боїнга 737NG). У 2019 році планується збільшення бортів до 8.

За інформацією міністерства, чартерні перевезення в 2018 році будуть здійснюватися з Києва, Харкова, Львова та Одеси за 16 напрямками - Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тирана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Планується, що перші внутрішні українські регулярні рейси запустяться в кінці червня 2018 року. На першому етапі рейси заплановані за двома напрямками: Київ - Одеса і Харків - Одеса.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році плануються за напрямками Київ - Барселона, Київ - Дубай і Київ - Ларнака.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що ні в якому разі не можна додавати в каву
Наступна новина Луцькі телеведучі поділилися світлинами у стилі «Friends». ФОТО
Останні новини
Схожі новини