В Україні знову «бушує» кір: за тиждень захворіли понад тисячу людей

В Україні знову «бушує» кір: за тиждень захворіли понад тисячу людей

Із початку епідемії 2017 року це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень.

Як повідомляє УНІАН, за 16-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини.

Стрімке зростання кількості хворих зумовлене груповими спалахами хвороби у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській та Київській областях, а також зростанням кількості хворих дорослих.

Оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні прийняв рішення про розширення заходів посиленої імунізації на усі групи дітей віком до 18 років (раніше заходи посиленої імунізації поширювались тільки на дітей до 9 років).
Міністерство охорони здоров’я вивчає можливість проведення імунізації дорослих за епідемічними показниками з використанням вакцин, закуплених на національному рівні.

Всього впродовж 16-ти тижнів 2018 року на кір захворіли 11720 людей – 4564 дорослих і 7156 дітей. З початку року від ускладнень кору померло восьмеро людей: шестеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1985), Закарпатській (1893), Одеській (1327), Львівській (1293), Чернівецькій (983) областях.

За останній тиждень значно зросла кількість зареєстрованих випадків у Вінницькій, Волинській, Кіровоградській, Львівській, Харківській, Київській областях та м. Києві.

Нагадаємо, що кір – дуже небезпечне та заразне інфекційне захворювання. Ліків від нього не існує, спалах може зупинити тільки вакцинація.




 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підприємство «Луцькі ринки» отримало ділянку Центрального ринку. СХЕМА
Наступна новина У Польщі статуя Ісуса Христа почала роздавати Wi-Fi
Останні новини
Схожі новини